
Vegetarisch

Makkelijk
Pastinaak Traybake
met Wortels, Aardpeer en Halloumi

10 min.

40 min.
+ Bekijk recept
- 2 rode uien, in partjes
- 300 g aardpeer, gehalveerd
- 600 g wortels, gehalveerd
- 2 stuks pastinaak, in kwarten
- 4 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
- 200 g halloumi, in plakjes
Traybake
35 - 65 min.
Lizzy
Zuurkool voor een extra zuurtje
Pastinaak Traybake met Wortels, Aardpeer en Halloumi
Variatietip
Wil je dit gerecht net dat beetje extra geven? Voeg dan 200 g zuurkool toe aan de traybake vlak voor het roosteren. De zuurkool krijgt een heerlijke smaak van de kruiden en het maakt dit gerecht nóg voedzamer. Het zuur van de zuurkool vormt een mooi contrast met de zoetheid van de wortels en pastinaak!

Snel klaar

Vegetarisch
Vegetarische Plaattaart
met Vega Rookworst

10 min.

20 min.
+ Bekijk recept
- 350 gr zuurkool
- 1 ei
- 1 kleine rode ui
- 100 gr vegetarische rookworst
- 2 takjes bieslook
- 1 rol vers bladerdeeg
- 50 gr crème fraîche
- Peper en zout, naar smaak
Plaattaart
15 - 35 min.
Lizzy
Vega-spekjes voor een hartige twist
Vegetarische Plaattaart met Vega Rookworst
Variatie Tip
Ben je geen fan van vega rookworst? Geen probleem! Vervang de rookworst eenvoudig door vega-spekjes voor een extra hartige en krokante bite. Bak de vega-spekjes even in een pan totdat ze lekker krokant zijn, en verdeel ze daarna over de plaattaart. Dit zorgt voor een rijke, rokerige smaak die perfect samengaat met de zuurkool en de ui. Een heerlijke variatie voor wie van een extra bite houdt!

Makkelijk
Gevulde Aardappel
met Gehakt en Zuurkool

15 min.

25 min.
+ Bekijk recept
- 12 grote kruimige aardappels
- 300 g rundergehakt
- 250 g zuurkool, uitgelekt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 50 g geraspte belegen kaas
- 2 el crème fraîche
- 1 tl paprikapoeder
- Peper en zout, naar smaak
Bakplaat
35 - 65 min.
Rosanne
Frisse salade van veldsla, appel en walnoten
Gevulde Aardappel met Gehakt en Zuurkool
Combinatie Tip
Maak de gevulde aardappels compleet met een lichte, knapperige salade. Meng 100 g veldsla met een in dunne plakjes gesneden appel (bijvoorbeeld Elstar) en een handje grofgehakte walnoten. Maak een eenvoudige dressing van 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 tl mosterd en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout en hussel de dressing door de salade. De frisheid van de appel en het knapperige van de walnoten passen perfect bij de warme, hartige gevulde aardappels. Een gezonde en smaakvolle aanvulling op je maaltijd!

Gezond

Vegetarisch

Koolhydraatarm
Ovenschotel
met rode biet en geitenkaas

20 min.

30 min.
+ Bekijk recept
- 500 g rode bieten, geschild en in dunne plakjes
- 200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 ui, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 100 ml kookroom (plantaardige variant voor vegan)
- 2 el honing
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 100 g walnoten, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Ovenschotel
35 - 65 min.
Lizzy
Minder Foodwaste
Ovenschotel met rode biet en geitenkaas
Variatie Tip
Gebruik overgebleven groenten zoals courgette of champignons om extra kleur en smaak aan de ovenschotel toe te voegen.

Gezond

Snel klaar
Romige Feta Pasta
met Garnalen

15 min.

20 min.
+ Bekijk recept
Voor de saus:
- 200 g feta
- 1 rode ui, fijngesneden
- 250 g cherrytomaatjes
- Rasp van 1/2 citroen
- 10 g verse basilicum
- 1 el olijfolie
Voor de garnalen:
- 200 g garnalen
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilivlokken
Voor de pasta:
Ovenschotel
35 - 65 min.
Noortje
Gebruik cottage cheese voor een gezonde twist
Romige Feta Pasta met Garnalen
Variatie Tip
Vervang de feta door 200 g cottage cheese voor een lichtere en eiwitrijke variant. Voeg de cottage cheese na het bakken van de tomaatjes en uien toe en roer goed door tot een romige saus. Dit maakt het gerecht extra gezond en perfect voor wie bewust met voeding bezig is!

Makkelijk

Vegetarisch

Koolhydraatarm
Geroosterde Aubergine Caprese
met Couscous

15 min.

25 min.
+ Bekijk recept
- 1 grote aubergine
- 100 g cherrytomaatjes
- 2 bollen mozzarella
- 90 g groene pesto
- 150 g couscous
- 500 ml groentebouillon
- Olijfolie
- Peper naar smaak
Bakplaat
35 - 65 min.
Lizzy
Geef dit gerecht extra bite
Geroosterde Aubergine Caprese met Couscous
Serveer Tip
Maak een knapperige topping van grofgehakte walnoten of hazelnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan. Dit geeft extra textuur aan het gerecht.