
Vegetarisch

Eiwitrijk

Budget
Zoete Aardappel
met Hüttenkäse en Limoen

5 min.

45 min.
+ Bekijk recept
- 2 zoete aardappelen
- 2 el olijfolie
- 200 g Hüttenkäse
- 1 limoen
- 1 bosui
- Peper en zout, naar smaak
Bakplaat
35 - 65 min.
Noortje
Voeg pulled chicken toe voor een extra smaak
Zoete Aardappel met Hüttenkäse en Limoen
Variatie Tip
Wil je van dit gerecht een echte krachtpatser maken? Voeg dan pulled kip toe aan je zoete aardappel. Het geeft je gerecht niet alleen een heerlijke, rokerige smaak, maar het zorgt ook voor een flinke eiwitboost! Maak de pulled kip door kipfilet te garen in een pan of oven, uit elkaar te trekken en te mengen met wat BBQ-saus of je favoriete kruiden. Vul daarna de zoete aardappel met een royale portie pulled kip en de frisse Hüttenkäse mix. Dit maakt je maaltijd extra vullend, heerlijk en boordevol proteïne.

Snel klaar

Vegetarisch
Romige pasta
met zuurkool kaaskrokantjes

10 min.

15 min.
+ Bekijk recept
- 300 g spaghetti
- 200 g zuurkool, uitgelekt
- 100 g Parmezaanse kaas
- 3 eierdooiers
- 150 ml kookroom
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bakplaat
15 - 35 min.
Lizzy
Heerlijk met aardappeltjes
Romige pasta met zuurkool kaaskrokantjes
Serveer Tip
Maak je maaltijd compleet met goudbruin geroosterde aardappeltjes met schil uit de oven. Snijd 500 g krieltjes doormidden, meng ze met 2 el olijfolie, een snufje grof zeezout, peper en eventueel wat rozemarijn. Rooster de aardappeltjes in de oven op 200 graden in ongeveer 25 minuten krokant. Het knapperige van de aardappeltjes past perfect bij de romige zuurkoolpasta!

Vegetarisch
Gegratineerde Zuurkoolsoep
met Gruyère

15 min.

10 min.
+ Bekijk recept
- 400 g zuurkool
- 2 uien, in halve ringen
- 25 g boter
- 3 el bloem
- 1 el kerriepoeder
- 3 groentebouillonblokjes
- 2 liter water
- 100 ml kookroom
- 3 takjes peterselie, grof gesneden
- 125 g geraspte Gruyère
- 1 stokbrood
Ovenschotel
15 - 35 min.
Lizzy
Een speciaalbiertje
Gegratineerde Zuurkoolsoep met Gruyère
Combinatie Tip
De frisse zuurkool en romige Gruyère vragen om een lichte blonde tripel, zoals Westmalle of La Trappe. De subtiele zoetheid en lichte bitterheid van het biertje balanceren perfect met de hartige smaken van de soep. Serveer licht gekoeld voor een optimale smaakervaring!

Gezond

Eiwitrijk
Courgette Lasagne Rolletjes
met mager gehakt en mozzarella

20 min.

25 min.
+ Bekijk recept
- 3 courgettes
- 300 g mager rundergehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 0,5 rode ui, fijngehakt
- 1 ei
- 80 g roomkaas
- 50 g mozzarella
- 1 el chilivlokken
- 250 ml passata met Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- 15 g verse basilicum
Ovenpasta
35 - 65 min.
Noortje
Vervang het gehakt door kipgehakt voor een eiwitrijke twist
Courgette Lasagne Rolletjes met mager gehakt en mozzarella
Variatie Tip
Wil je een nog magerder gerecht? Vervang het rundergehakt door 300 g kipgehakt. Bak het kipgehakt rul met de ui, knoflook en chilivlokken zoals in het originele recept. Door de zachte smaak van kipgehakt krijgt de vulling een lichtere, frisse touch, terwijl het nog steeds boordevol eiwitten zit.

Makkelijk

Gezond
Gemarineerde kippendij
met aardappelwedges

30 min.

25 min.
+ Bekijk recept
- 360 g kipdijfilets
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 rode uien
- 2 el olijfolie
- 500 g zuurkool
- 600 g aardappelwedges
- 3 takjes peterselie
- Peper en zout, naar smaak
Plaattaart
35 - 65 min.
Rosanne
Vervang de kip door gegrilde portobello's
Gemarineerde kippendij met aardappelwedges
Vega Tip
Snijd de portobello’s in dikke plakken en marineer ze in een mengsel van sojasaus, honing en een beetje olijfolie. Gril de portobello’s kort in een hete pan totdat ze mooi bruin en gaar zijn. Vervang de kip in het gerecht door de gegrilde portobello’s voor een stevige, umami-smaak die perfect past bij de zuurkool.

Makkelijk

Snel klaar
Zuurkoolstamppot
met Pastinaak en Hamgewikkelde Kabeljauw

20 min.

8 min.
+ Bekijk recept
- 1 kg pastinaak
- 75 g roomboter
- 500 g zuurkool
- 125 g crème fraîche
- 1 el mosterd
- 300 g kabeljauwfilet
- 8 plakjes coburgerham
- Zout en peper, naar smaak
Ovenschotel
15 - 35 min.
Rosanne
Gebruik gerookte zalm in plaats van kabeljauw
Zuurkoolstamppot met Pastinaak en Hamgewikkelde Kabeljauw
Variatie Tip
Wil je het gerecht een subtiele rooksmaak geven? Vervang de kabeljauwfilet door gerookte zalm. Laat de zalm heel en verdeel deze na het grillen van de stamppot in dunne plakjes over de schotel. De zoute, zachte structuur van de gerookte zalm combineert heerlijk met de romige pastinaakpuree en de frisse zuurkool. Zo geef je het gerecht een luxe twist, perfect voor een speciale gelegenheid!