Makkelijk
Vegetarisch
Koolhydraatarm

Geroosterde Aubergine Caprese

met Couscous

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.
2 pers.

Dit recept combineert alles wat je zoekt in een vegetarische maaltijd: zachte aubergine, romige mozzarella en de frisse smaak van pesto. De luchtige couscous en sappige cherrytomaatjes maken het helemaal af. Het is simpel te bereiden en zit boordevol pure smaken, perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets bijzonders op tafel wilt zetten zonder gedoe.

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 90 g groene pesto
  • 150 g couscous
  • 500 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte en snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees.
  2. Besprenkel de aubergines met olijfolie en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze zacht beginnen te worden.
  3. Haal de aubergines uit de oven en bestrijk ze royaal met de helft van de pesto. Snijd één bol mozzarella in dunne plakjes en leg deze bovenop de aubergines. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. En voeg deSchuif ze terug in de oven en bak nog eens 10-15 minuten, tot de aubergines boterzacht zijn en de mozzarella gesmolten is.
  4. Doe de couscous in een grote kom. Giet de hete groentebouillon eroverheen, dek af met een bord en laat 10 minuten staan. Maak de korrels daarna los met een vork.
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verdeel de couscous over twee borden en leg op elk bord een halve aubergine. Garneer met de tomaatjes, scheur de tweede bol mozzarella in stukken over de borden, voeg de resterende pesto toe en besprenkel alles met een scheutje olijfolie en wat versgemalen peper.

Serveer Tip

Geef dit gerecht extra bite

Maak een knapperige topping van grofgehakte walnoten of hazelnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan. Dit geeft extra textuur aan het gerecht.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen