Makkelijk

Gevulde Aardappel

met Gehakt en Zuurkool

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Soms zijn de simpelste gerechten het lekkerst. Deze gevulde aardappels met zuurkool en gehakt zijn makkelijk te maken en ideaal voor drukke dagen. De zachte aardappel combineert perfect met het hartige gehakt en de frisse zuurkool, waardoor je een gerecht krijgt dat zowel voedzaam als smaakvol is. Perfect om van tevoren te bereiden en snel op tafel te zetten voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 12 grote kruimige aardappels
  • 300 g rundergehakt
  • 250 g zuurkool, uitgelekt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels goed schoon en prik rondom in met een vork. Wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de zuurkool toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  3. Haal de aardappels uit de oven en laat ze iets afkoelen. Snijd de bovenkant eraf en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het uitgeholde aardappelvlees en meng dit door het gehakt-zuurkoolmengsel.
  4. Vul de uitgeholde aardappels royaal met het gehakt-zuurkoolmengsel. Leg de gevulde aardappels in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Zet de gevulde aardappels nog 10 minuten terug in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  6. Haal de aardappels uit de oven en garneer met een schepje crème fraîche voor een frisse touch.

Combinatie Tip

Frisse salade van veldsla, appel en walnoten

Maak de gevulde aardappels compleet met een lichte, knapperige salade. Meng 100 g veldsla met een in dunne plakjes gesneden appel (bijvoorbeeld Elstar) en een handje grofgehakte walnoten. Maak een eenvoudige dressing van 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 tl mosterd en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout en hussel de dressing door de salade. De frisheid van de appel en het knapperige van de walnoten passen perfect bij de warme, hartige gevulde aardappels. Een gezonde en smaakvolle aanvulling op je maaltijd!

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen