Snel klaar
Vegetarisch

Vegetarische Plaattaart

met Vega Rookworst

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
20 min.
4 pers.
2 pers.

Vandaag heb ik een recept voor je dat ideaal is voor een drukke werkdag of een snelle avondmaaltijd. Deze vegetarische plaattaart met vega rookworst en zuurkool is super eenvoudig en snel te maken.

Ingrediënten

  • 350 gr zuurkool
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr vegetarische rookworst
  • 2 takjes bieslook
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 50 gr crème fraîche
  • Peper en zout, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 180 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg uit over de plaat. Snijd het deeg tot een rechthoek, laat 2 cm aan de randen over voor de rand van de taart.
  2. Laat de zuurkool goed uitlekken. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de vegetarische rookworst in plakjes en hak de bieslook fijn.
  3. Besmeer de binnenkant van de rechthoekige deegvorm met de crème fraîche. Verdeel de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de crème fraîche. Leg vervolgens de plakjes rookworst en de ui er bovenop. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei. Dit zorgt voor een mooie goudbruine en krokante rand.
  5. Zet de plaattaart in de oven voor 20 minuten, of totdat het deeg mooi goudbruin en krokant is.
  6. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met de fijngehakte bieslook voor een frisse smaak.

Variatie Tip

Vega-spekjes voor een hartige twist

Ben je geen fan van vega rookworst? Geen probleem! Vervang de rookworst eenvoudig door vega-spekjes voor een extra hartige en krokante bite. Bak de vega-spekjes even in een pan totdat ze lekker krokant zijn, en verdeel ze daarna over de plaattaart. Dit zorgt voor een rijke, rokerige smaak die perfect samengaat met de zuurkool en de ui. Een heerlijke variatie voor wie van een extra bite houdt!

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen