Romige Feta Pasta
met Garnalen

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
20 min.

4 pers.
2 pers.
Dit gerecht is ideaal voor een snelle maaltijd boordevol smaak. De feta smelt in de oven tot een romige saus, gecombineerd met frisse tomaatjes en een kick van gekruide garnalen.
Ingrediënten
Voor de saus:
- 200 g feta
- 1 rode ui, fijngesneden
- 250 g cherrytomaatjes
- Rasp van 1/2 citroen
- 10 g verse basilicum
- 1 el olijfolie
Voor de garnalen:
- 200 g garnalen
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilivlokken
Voor de pasta:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en voeg de cherrytomaatjes, rode ui, citroenrasp en basilicumblaadjes toe. Hussel alles door elkaar en leg het blok feta in het midden.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten tot de tomaatjes zacht zijn en de feta licht goudbruin wordt.
- Meng in een kom de garnalen met ketjap, sojasaus, citroensap, olijfolie, paprikapoeder en chilivlokken. Laat de garnalen marineren terwijl de feta in de oven staat.
- Zet een pan met water op en kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het pastawater.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde garnalen 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn.
- Haal de ovenschaal uit de oven en prak de feta en tomaatjes met een vork tot een romige saus. Voeg de gekookte pasta en eventueel wat pastawater toe om de saus losser te maken.
- Schep de feta-pasta op borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met extra basilicum en serveer direct.
Variatie Tip
Gebruik cottage cheese voor een gezonde twist
Vervang de feta door 200 g cottage cheese voor een lichtere en eiwitrijke variant. Voeg de cottage cheese na het bakken van de tomaatjes en uien toe en roer goed door tot een romige saus. Dit maakt het gerecht extra gezond en perfect voor wie bewust met voeding bezig is!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Romige Feta Pasta
met Garnalen
Dit gerecht is ideaal voor een snelle maaltijd boordevol smaak. De feta smelt in de oven tot een romige saus, gecombineerd met frisse tomaatjes en een kick van gekruide garnalen.
Ingrediënten
Voor de saus:
- 200 g feta
- 1 rode ui, fijngesneden
- 250 g cherrytomaatjes
- Rasp van 1/2 citroen
- 10 g verse basilicum
- 1 el olijfolie
Voor de garnalen:
- 200 g garnalen
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilivlokken
Voor de pasta:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en voeg de cherrytomaatjes, rode ui, citroenrasp en basilicumblaadjes toe. Hussel alles door elkaar en leg het blok feta in het midden.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten tot de tomaatjes zacht zijn en de feta licht goudbruin wordt.
- Meng in een kom de garnalen met ketjap, sojasaus, citroensap, olijfolie, paprikapoeder en chilivlokken. Laat de garnalen marineren terwijl de feta in de oven staat.
- Zet een pan met water op en kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het pastawater.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde garnalen 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn.
- Haal de ovenschaal uit de oven en prak de feta en tomaatjes met een vork tot een romige saus. Voeg de gekookte pasta en eventueel wat pastawater toe om de saus losser te maken.
- Schep de feta-pasta op borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met extra basilicum en serveer direct.