Ovenschotel
met rode biet en geitenkaas

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze feestelijke en kleurrijke ovenschotel is een echte blikvanger op de eettafel. De combinatie van zoete rode biet, romige geitenkaas en knapperige walnoten zorgt voor een smaakexplosie die zowel voedzaam als verrukkelijk is.
Ingrediënten
- 500 g rode bieten, geschild en in dunne plakjes
- 200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 ui, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 100 ml kookroom (plantaardige variant voor vegan)
- 2 el honing
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 100 g walnoten, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
- Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg tijm en rozemarijn toe en bak nog 1 minuut.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag rode bietenplakjes. Verdeel een deel van de gebakken ui en geitenkaas over de bieten. Herhaal deze lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag geitenkaas.
- Giet de kookroom over de schotel en vervolgens de honing. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de bovenkant met gehakte walnoten.
- Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of totdat de bieten zacht zijn en de bovenkant goudbruin is.
Variatie Tip
Minder Foodwaste
Gebruik overgebleven groenten zoals courgette of champignons om extra kleur en smaak aan de ovenschotel toe te voegen.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Ovenschotel
met rode biet en geitenkaas
Deze feestelijke en kleurrijke ovenschotel is een echte blikvanger op de eettafel. De combinatie van zoete rode biet, romige geitenkaas en knapperige walnoten zorgt voor een smaakexplosie die zowel voedzaam als verrukkelijk is.
Ingrediënten
- 500 g rode bieten, geschild en in dunne plakjes
- 200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 ui, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 100 ml kookroom (plantaardige variant voor vegan)
- 2 el honing
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 100 g walnoten, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
- Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg tijm en rozemarijn toe en bak nog 1 minuut.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag rode bietenplakjes. Verdeel een deel van de gebakken ui en geitenkaas over de bieten. Herhaal deze lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag geitenkaas.
- Giet de kookroom over de schotel en vervolgens de honing. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de bovenkant met gehakte walnoten.
- Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of totdat de bieten zacht zijn en de bovenkant goudbruin is.