Pastinaak Traybake
met Wortels, Aardpeer en Halloumi

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
40 min.

4 pers.
De herfst is dé tijd voor hartige en verwarmende gerechten. Als je, net als ik, houdt van recepten die je weinig werk kosten en de oven het meeste werk laten doen, dan is deze traybake met pastinaak, wortels, aardpeer en halloumi precies wat je zoekt! De groenten krijgen een heerlijke, geroosterde smaak en de halloumi maakt het af met een zoutige, hartige bite. Dit gerecht is niet alleen voedzaam en vol vitamines, maar ook perfect voor een gezellige avond zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.
Ingrediënten
- 2 rode uien, in partjes
- 300 g aardpeer, gehalveerd
- 600 g wortels, gehalveerd
- 2 stuks pastinaak, in kwarten
- 4 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
- 200 g halloumi, in plakjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de olijfolie, fijngehakte tijm, rozemarijn, geperste knoflook, zout en peper.
- Snijd de aardpeer goed schoon en doe de aardpeer, uien, wortels, pastinaak en halloumi in de kom met de kruidenmarinade. Meng alles goed door elkaar.
- Verspreid de groenten en halloumi gelijkmatig over een bakplaat, zorg ervoor dat ze in een enkele laag liggen. Dit zorgt ervoor dat alles mooi gelijkmatig roostert.
- Rooster de traybake in de voorverwarmde oven gedurende 30-45 minuten, tot de groenten mooi gaar en licht gebruind zijn en de halloumi goudbruin en knapperig is.
- Haal de traybake uit de oven en bestrooi met extra kruiden voor wat extra geur en smaak.
Variatietip
Zuurkool voor een extra zuurtje
Wil je dit gerecht net dat beetje extra geven? Voeg dan 200 g zuurkool toe aan de traybake vlak voor het roosteren. De zuurkool krijgt een heerlijke smaak van de kruiden en het maakt dit gerecht nóg voedzamer. Het zuur van de zuurkool vormt een mooi contrast met de zoetheid van de wortels en pastinaak!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Pastinaak Traybake
met Wortels, Aardpeer en Halloumi
De herfst is dé tijd voor hartige en verwarmende gerechten. Als je, net als ik, houdt van recepten die je weinig werk kosten en de oven het meeste werk laten doen, dan is deze traybake met pastinaak, wortels, aardpeer en halloumi precies wat je zoekt! De groenten krijgen een heerlijke, geroosterde smaak en de halloumi maakt het af met een zoutige, hartige bite. Dit gerecht is niet alleen voedzaam en vol vitamines, maar ook perfect voor een gezellige avond zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.
Ingrediënten
- 2 rode uien, in partjes
- 300 g aardpeer, gehalveerd
- 600 g wortels, gehalveerd
- 2 stuks pastinaak, in kwarten
- 4 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
- 200 g halloumi, in plakjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de olijfolie, fijngehakte tijm, rozemarijn, geperste knoflook, zout en peper.
- Snijd de aardpeer goed schoon en doe de aardpeer, uien, wortels, pastinaak en halloumi in de kom met de kruidenmarinade. Meng alles goed door elkaar.
- Verspreid de groenten en halloumi gelijkmatig over een bakplaat, zorg ervoor dat ze in een enkele laag liggen. Dit zorgt ervoor dat alles mooi gelijkmatig roostert.
- Rooster de traybake in de voorverwarmde oven gedurende 30-45 minuten, tot de groenten mooi gaar en licht gebruind zijn en de halloumi goudbruin en knapperig is.
- Haal de traybake uit de oven en bestrooi met extra kruiden voor wat extra geur en smaak.