- 4 kippendijen (met bot en vel)
- 250 g cherrytomaatjes
- 500 ml rijke kipbouillon (van goede kwaliteit)
- 2 el olijfolie
- 1 el Marokkaanse kruidenmix (zie onder)
Voor de Marokkaanse kruidenmix:
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen gember
- 2 tl zout
- 3/4 tl zwarte peper
- 1/2 tl gemalen kaneel
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl pimentpoeder
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
Voor de friet:
- 4 middelgrote aardappels, in dunne plakjes gesneden
- 2 el olijfolie
- zout, naar smaak
- verse peterselie, fijngehakt
- truffelmayonaise, om te serveren
Voor de zuurkoolsalade:
- 250 g zuurkool, uitgelekt
- 1 kleine wortel, geraspt
- 1/2 rode ui, dun gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- zout en peper, naar smaak
120 min. +
Wil je een lichtere, koolhydraatarme versie van dit gerecht? Vervang de friet door bloemkoolrijst! Het is een heerlijke en voedzame optie die perfect past bij de smaakvolle kip en de frisse zuurkoolsalade. Bovendien zit het boordevol vezels en is het super licht, waardoor je extra energie overhoudt voor je volgende workout!