Makkelijk
Eiwitrijk
Vegetarisch

Romige Pasta

met baked hüttenkäse

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
35 min.
4 pers.
3 pers.

Dit heerlijke, vegetarische gerecht combineert de frisheid van tomaten en rode ui met de romige textuur van hüttenkäse. Door de groenten in de oven te roosteren, krijgen ze een rijke, zoete smaak die perfect past bij de pasta. Ideaal voor een gezellige maaltijd en eenvoudig om te maken! Een schepje knoflookboter als finishing touch maakt dit gerecht helemaal af. Een duurzaam vegetarisch gerecht waar je volop van kunt genieten!

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in grove stukken gesneden
  • 4 trostomaten, in grove stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 g hüttenkäse
  • 2 el olijfolie
  • handje verse tijm, van de takjes gerist
  • 100 g zongedroogde tomaten (uit pot, uitgelekt)
  • zout en peper, naar smaak
  • 200 g gedroogde pasta naar keuze
  • 30 g geraspte parmigiano reggiano (plus extra voor het serveren)
  • 2 el pastakookwater


Voor de tomaten-knoflookboter:

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el roomboter
  • flinke snuf zout
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gesneden rode uien, trostomaten, geperste knoflook en zongedroogde tomaten in een ovenschaal. Voeg de hüttenkäse en verse tijm toe en besprenkel alles met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven, totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Haal de schaal uit de oven en laat het mengsel iets afkoelen.
  3. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 2 el van het kookwater en giet de rest af.
  4. Voeg het pastakookwater en 20 g parmigiano toe aan de ovenschaal met het geroosterde mengsel. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde saus.
  5. Meng de saus met de gekookte pasta in een grote kom en roer alles goed door. Voeg indien nodig nog wat extra kookwater toe om de saus mooi romig te maken.
  6. Voor de tomaten-knoflookboter, smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook, tomatenpuree en een flinke snuf zout toe. Roer alles goed door en laat het zachtjes bakken tot de knoflook gaar is en de smaken zijn vermengd. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
  7. Serveer de pasta in diepe borden, top af met extra parmigiano reggiano en een lepel van de tomaten-knoflookboter voor een extra smaakvolle touch. Eet smakelijk!

Variatie Tip

Restjes groenten over in de koelkast?

Heb je nog restjes groenten over in de koelkast? Denk aan paprika, courgette of wortel. Snijd ze in kleine stukjes en rooster ze mee in de ovenschaal met de tomaten en ui. Zo maak je van deze pasta een heerlijk kleurrijk en voedzaam gerecht én voorkom je voedselverspilling!

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen