Gezond

Marokkaanse Kip

met zuurkool en krokante ovenfrietjes

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
145 min.
4 pers.

Deze maaltijd is een echte powerboost voor je weekend! Malse kippendijen, langzaam gegaard in een rijke bouillon met Marokkaanse kruiden en cherrytomaatjes. Geserveerd met krokant gebakken ovenfriet en een heerlijke zuurkool salade voor een frisse touch. Perfect om je energie weer aan te vullen na een actieve week. Dit gerecht is makkelijk te maken en zit vol met krachtige smaken die je smaakpapillen laten dansen!

Ingrediënten

  • 4 kippendijen (met bot en vel)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 500 ml rijke kipbouillon (van goede kwaliteit)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Marokkaanse kruidenmix (zie onder)


Voor de Marokkaanse kruidenmix:

  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen gember
  • 2 tl zout
  • 3/4 tl zwarte peper
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl pimentpoeder
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel


Voor de friet:

  • 4 middelgrote aardappels, in dunne plakjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • zout, naar smaak
  • verse peterselie, fijngehakt
  • truffelmayonaise, om te serveren


Voor de zuurkoolsalade:

  • 250 g zuurkool, uitgelekt
  • 1 kleine wortel, geraspt
  • 1/2 rode ui, dun gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • zout en peper, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 155 graden. Meng de ingrediënten voor de Marokkaanse kruidenmix in een kleine kom.
  2. Wrijf de kippendijen in met de olijfolie en de Marokkaanse kruidenmix, zorg dat de huidkant naar boven ligt. Leg ze in een ovenschaal en voeg de cherrytomaatjes toe. Giet de bouillon in de schaal, zorg dat de kip niet volledig ondergedompeld is.
  3. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats in de oven. Laat de kip gedurende 2 uur langzaam garen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Verhoog de oventemperatuur na 2 uur naar 200 graden. Verwijder de folie en bak de kip nog eens 25 minuten tot de huid mooi goudbruin en knapperig is.
  5. Maak ondertussen de friet: Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden. Meng de aardappelplakjes met olijfolie en zout, en verdeel ze gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Keer halverwege om.
  6. Maak de zuurkoolsalade: Meng de zuurkool met de geraspte wortel, rode ui, olijfolie en appelciderazijn. Breng op smaak met zout en peper en zet apart zodat de smaken kunnen intrekken.
  7. Serveer de kip met de krokante friet, besprenkeld met fijngehakte peterselie en de truffelmayonaise. Voeg de frisse zuurkoolsalade toe voor een perfecte balans tussen hartig en fris.

Variatie Tip

Kies voor bloemkoolrijst!

Wil je een lichtere, koolhydraatarme versie van dit gerecht? Vervang de friet door bloemkoolrijst! Het is een heerlijke en voedzame optie die perfect past bij de smaakvolle kip en de frisse zuurkoolsalade. Bovendien zit het boordevol vezels en is het super licht, waardoor je extra energie overhoudt voor je volgende workout!

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen