Herfst Traybake
met Pompoen en Gnocchi

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Met de herfst in volle gang is het tijd om de warmte binnen te halen met een seizoensgerecht. Deze traybake met pompoen en gnocchi is natuurlijk vegetarisch, heerlijk en voedzaam. Ontdek hoe je zo min mogelijk van de pompoen hoeft weg te gooien!
Ingrediënten
- 1 biologische pompoen
- 500 gr gnocchi
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 200g feta
- 60 gr walnoten, grofgehakt
- 2 el olijfolie
- 4 el honing
- 1 tl salie, fijngehakt
- 1 tl rozemarijn, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Hak de knoflook en ui fijn.
- Verdeel de pompoenblokjes, gnocchi, knoflook en ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi de salie en rozemarijn eroverheen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Rooster het geheel 25-30 minuten in de oven tot de pompoen zacht en goudbruin is.
- Voeg in de laatste 5 minuten de feta toe.
- Haal de traybake uit de oven, strooi de walnoten erover en besprenkel met honing.
Combinatie Tip
Bewaar de pitten van de pompoen.
Spoel ze schoon en dep ze daarna droog met een theedoek. Rooster ze in de oven op 200 graden voor 15 - 20 minuten en strooi ze over je traybake heen als knapperige topping.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Herfst Traybake
met Pompoen en Gnocchi
Met de herfst in volle gang is het tijd om de warmte binnen te halen met een seizoensgerecht. Deze traybake met pompoen en gnocchi is natuurlijk vegetarisch, heerlijk en voedzaam. Ontdek hoe je zo min mogelijk van de pompoen hoeft weg te gooien!
Ingrediënten
- 1 biologische pompoen
- 500 gr gnocchi
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 200g feta
- 60 gr walnoten, grofgehakt
- 2 el olijfolie
- 4 el honing
- 1 tl salie, fijngehakt
- 1 tl rozemarijn, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Hak de knoflook en ui fijn.
- Verdeel de pompoenblokjes, gnocchi, knoflook en ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi de salie en rozemarijn eroverheen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Rooster het geheel 25-30 minuten in de oven tot de pompoen zacht en goudbruin is.
- Voeg in de laatste 5 minuten de feta toe.
- Haal de traybake uit de oven, strooi de walnoten erover en besprenkel met honing.