Budget
Makkelijk
Eiwitrijk

Zuurkoolrösti

met Rookworst en Hüttenkäse

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Wil je eens iets anders dan de standaard stamppot, maar toch die heerlijke zuurkoolsmaak op tafel zetten? Deze zuurkoolrösti zijn een perfecte keuze! Ze zijn knapperig, smaakvol en ideaal voor een doordeweekse maaltijd waar het hele gezin van geniet. De ananas geeft een verrassend zoete twist, en met een beetje hüttenkäse en rookworst erbij wordt dit gerecht een gegarandeerde hit aan tafel!

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool, fijngehakt en uitgelekt
  • 2 uien, grof gesnipperd (ongeveer 300 g)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g bloem
  • 175 ml melk
  • 3 eieren
  • 4 el olijfolie (voor het bakken)
  • 100 g verse ananas, in kleine blokjes
  • 2 rookworsten
  • 200 g hüttenkäse
  • verse dille, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakplaat in met olijfolie.
  2. Meng de zuurkool in een grote kom met de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook. Zet apart.
  3. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk toe. Meng goed en voeg vervolgens de bloem toe. Blijf roeren totdat je een glad beslag hebt. Roer hierna het zuurkoolmengsel en de blokjes ananas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak ballen met het zuurkoolmengsel en druk plat. Druk het mengsel goed aan zodat het goed compact is.
  5. Bak de rösti in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
  6. Serveer de rösti met de warme rookworst en garneer met een flinke schep hüttenkäse en wat verse dille.

Vega Tip

Gebruik vegetarische rookworst

Vervang de rookworst door vegetarische rookworst of gegrilde groenten zoals paprika en courgette. Ook lekker met een schep hummus of een beetje crème fraîche in plaats van hüttenkäse.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen