Traybake
met Krieltjes, Courgette en Tartaar-Muntballetjes

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze kleurrijke traybake is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een echte energiebom! Met krieltjes, courgette en zelfgemaakte tartaarballetjes vol smaakvolle kruiden is dit gerecht een voedzame maaltijd na een stevige workout. De geitenkaas zorgt voor een romige touch, terwijl de frisse munt een boost geeft aan het geheel. Makkelijk te maken en boordevol goede voedingsstoffen!
Ingrediënten
- 4 bosuitjes
- 2 rode uien
- 2 courgettes
- 1 kg vastkokende krieltjes in de schil, gehalveerd
- 4 el milde olijfolie
- 80 g verse geitenkaas naturel 45+
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse munt
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 300 g tartaar
- zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bosuitjes in stukken van ongeveer 4 cm. Pel de rode uien en snijd de helft fijn en de andere helft in halve ringen van ongeveer 1 cm dik. Snijd de courgettes in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
- Verdeel de krieltjes, bosui, courgette en de helft van de uiringen over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de groenten en krieltjes in ongeveer 30 minuten gaar. Schep alles na 20 minuten om voor een gelijkmatige garing.
- Maak ondertussen de tartaarballetjes. Verkruimel hiervoor 15 g geitenkaas (per 4 personen) en rasp de tenen knoflook. Snijd de helft van de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, geitenkaas, knoflook, munt, paprikapoeder, korianderzaad en wat peper door de tartaar. Vorm met vochtige handen 12 kleine balletjes van het tartaarmengsel.
- Haal de bakplaat na 25 minuten uit de oven. Leg de tartaarballetjes tussen de groenten en besprenkel met de resterende 2 el olijfolie. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog 5 minuten, zodat de balletjes gaar zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de resterende halve uiringen, de rest van de verkruimelde geitenkaas en de overgebleven muntblaadjes over de traybake. Serveer direct, zodat alle smaken goed tot hun recht komen.
Vega Tip
Vervang de tartaarballetjes
Vervang de tartaarballetjes door falafelballetjes of vegetarische balletjes en gebruik een plantaardige kaas voor een volledig plantaardige variant van deze kleurrijke traybake.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Traybake
met Krieltjes, Courgette en Tartaar-Muntballetjes
Deze kleurrijke traybake is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een echte energiebom! Met krieltjes, courgette en zelfgemaakte tartaarballetjes vol smaakvolle kruiden is dit gerecht een voedzame maaltijd na een stevige workout. De geitenkaas zorgt voor een romige touch, terwijl de frisse munt een boost geeft aan het geheel. Makkelijk te maken en boordevol goede voedingsstoffen!
Ingrediënten
- 4 bosuitjes
- 2 rode uien
- 2 courgettes
- 1 kg vastkokende krieltjes in de schil, gehalveerd
- 4 el milde olijfolie
- 80 g verse geitenkaas naturel 45+
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse munt
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 300 g tartaar
- zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bosuitjes in stukken van ongeveer 4 cm. Pel de rode uien en snijd de helft fijn en de andere helft in halve ringen van ongeveer 1 cm dik. Snijd de courgettes in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
- Verdeel de krieltjes, bosui, courgette en de helft van de uiringen over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de groenten en krieltjes in ongeveer 30 minuten gaar. Schep alles na 20 minuten om voor een gelijkmatige garing.
- Maak ondertussen de tartaarballetjes. Verkruimel hiervoor 15 g geitenkaas (per 4 personen) en rasp de tenen knoflook. Snijd de helft van de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, geitenkaas, knoflook, munt, paprikapoeder, korianderzaad en wat peper door de tartaar. Vorm met vochtige handen 12 kleine balletjes van het tartaarmengsel.
- Haal de bakplaat na 25 minuten uit de oven. Leg de tartaarballetjes tussen de groenten en besprenkel met de resterende 2 el olijfolie. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog 5 minuten, zodat de balletjes gaar zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de resterende halve uiringen, de rest van de verkruimelde geitenkaas en de overgebleven muntblaadjes over de traybake. Serveer direct, zodat alle smaken goed tot hun recht komen.