Gemarineerde kippendij
met aardappelwedges

Voorbereiding:
30 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Als drukke moeder weet ik hoe belangrijk het is om snelle, voedzame en smaakvolle gerechten op tafel te zetten. Dit gerecht is perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je niet uren in de keuken wilt staan, maar toch iets lekkers wilt maken waar iedereen van geniet. De combinatie van de pittige zuurkool, zoete honing en umami van sojasaus maakt dit een gerecht waar mijn kinderen vaak om vragen. In een handomdraai zet je dit op tafel, en ik garandeer je dat je gezin er van zal smullen!
Ingrediënten
- 360 g kipdijfilets
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 rode uien
- 2 el olijfolie
- 500 g zuurkool
- 600 g aardappelwedges
- 3 takjes peterselie
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipdijfilets in stukken van ongeveer 3 cm en meng deze in een kom met de honing en sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kip 15 minuten in de koelkast om te marineren.
- Terwijl de kip staat te marineren, pel en snijd je de rode ui in parten.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan. Bak de kipdijstukken 6 minuten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Verdeel de zuurkool, aardappelwedges en rode ui in een ovenschaal. Voeg de resterende olijfolie toe en leg de kipdijstukken (met het bakvocht) bovenop de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kip gaar is en de zuurkool begint te kleuren.
- Snijd ondertussen de peterselie grof en garneer de schotel ermee zodra deze uit de oven komt. Serveer meteen en geniet van dit heerlijke gerecht!
Vega Tip
Vervang de kip door gegrilde portobello's
Snijd de portobello’s in dikke plakken en marineer ze in een mengsel van sojasaus, honing en een beetje olijfolie. Gril de portobello’s kort in een hete pan totdat ze mooi bruin en gaar zijn. Vervang de kip in het gerecht door de gegrilde portobello’s voor een stevige, umami-smaak die perfect past bij de zuurkool.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gemarineerde kippendij
met aardappelwedges
Als drukke moeder weet ik hoe belangrijk het is om snelle, voedzame en smaakvolle gerechten op tafel te zetten. Dit gerecht is perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je niet uren in de keuken wilt staan, maar toch iets lekkers wilt maken waar iedereen van geniet. De combinatie van de pittige zuurkool, zoete honing en umami van sojasaus maakt dit een gerecht waar mijn kinderen vaak om vragen. In een handomdraai zet je dit op tafel, en ik garandeer je dat je gezin er van zal smullen!
Ingrediënten
- 360 g kipdijfilets
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 rode uien
- 2 el olijfolie
- 500 g zuurkool
- 600 g aardappelwedges
- 3 takjes peterselie
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipdijfilets in stukken van ongeveer 3 cm en meng deze in een kom met de honing en sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kip 15 minuten in de koelkast om te marineren.
- Terwijl de kip staat te marineren, pel en snijd je de rode ui in parten.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan. Bak de kipdijstukken 6 minuten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Verdeel de zuurkool, aardappelwedges en rode ui in een ovenschaal. Voeg de resterende olijfolie toe en leg de kipdijstukken (met het bakvocht) bovenop de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kip gaar is en de zuurkool begint te kleuren.
- Snijd ondertussen de peterselie grof en garneer de schotel ermee zodra deze uit de oven komt. Serveer meteen en geniet van dit heerlijke gerecht!