Romige pasta
met zuurkool kaaskrokantjes

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
15 min.

4 pers.
Houd je van klassieke pasta’s, maar ben je op zoek naar een verrassende variatie? Deze romige zuurkoolpasta met kaaskrokantjes is een combinatie van comfortfood en frisse smaken. De romige saus wordt opgefleurd door de subtiele zurigheid van de zuurkool, terwijl de kaaskrokantjes zorgen voor een heerlijke bite. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd waar niemand genoeg van krijgt!
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 200 g zuurkool, uitgelekt
- 100 g Parmezaanse kaas
- 3 eierdooiers
- 150 ml kookroom
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Zet de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rasp 75 g van de Parmezaanse kaas en verdeel kleine hoopjes kaas op de bakplaat. Druk ze iets plat en bak de krokantjes in de oven in 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Klop in een kom de eierdooiers los met de kookroom, de resterende 25 g Parmezaanse kaas en een flinke snuf peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1-2 minuten tot deze geurt. Voeg de zuurkool toe en bak deze 3-4 minuten mee.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de zuurkool. Haal de pan van het vuur en giet de carbonarasaus erover. Meng snel en goed door zodat de saus de pasta bedekt. Voeg indien nodig een scheutje van het kookvocht toe voor een smeuïge saus.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de kaaskrokantjes. Bestrooi met extra peper naar smaak en serveer direct.
Serveer Tip
Heerlijk met aardappeltjes
Maak je maaltijd compleet met goudbruin geroosterde aardappeltjes met schil uit de oven. Snijd 500 g krieltjes doormidden, meng ze met 2 el olijfolie, een snufje grof zeezout, peper en eventueel wat rozemarijn. Rooster de aardappeltjes in de oven op 200 graden in ongeveer 25 minuten krokant. Het knapperige van de aardappeltjes past perfect bij de romige zuurkoolpasta!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Romige pasta
met zuurkool kaaskrokantjes
Houd je van klassieke pasta’s, maar ben je op zoek naar een verrassende variatie? Deze romige zuurkoolpasta met kaaskrokantjes is een combinatie van comfortfood en frisse smaken. De romige saus wordt opgefleurd door de subtiele zurigheid van de zuurkool, terwijl de kaaskrokantjes zorgen voor een heerlijke bite. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd waar niemand genoeg van krijgt!
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 200 g zuurkool, uitgelekt
- 100 g Parmezaanse kaas
- 3 eierdooiers
- 150 ml kookroom
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Zet de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rasp 75 g van de Parmezaanse kaas en verdeel kleine hoopjes kaas op de bakplaat. Druk ze iets plat en bak de krokantjes in de oven in 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Klop in een kom de eierdooiers los met de kookroom, de resterende 25 g Parmezaanse kaas en een flinke snuf peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1-2 minuten tot deze geurt. Voeg de zuurkool toe en bak deze 3-4 minuten mee.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de zuurkool. Haal de pan van het vuur en giet de carbonarasaus erover. Meng snel en goed door zodat de saus de pasta bedekt. Voeg indien nodig een scheutje van het kookvocht toe voor een smeuïge saus.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de kaaskrokantjes. Bestrooi met extra peper naar smaak en serveer direct.