Vegetarisch
Eiwitrijk
Budget

Zoete Aardappel

met Hüttenkäse en Limoen

Voorbereiding:
5 min.
Oventijd:
45 min.
4 pers.
2 pers.

Dit recept voor zoete aardappel met Hüttenkäse is zo simpel en gezond, je wilt het elke week maken. De zoete aardappel krijgt een heerlijk romige twist van de Hüttenkäse, die ik vaak gebruik omdat het zo rijk is aan eiwitten. Echt een topgerecht voor na je training of wanneer je gewoon zin hebt in iets voedzaams. Daarnaast is dit gerecht perfect voor op de barbecue, dus als je op de camping bent, kun je het daar ook makkelijk klaarmaken!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 200 g Hüttenkäse
  • 1 limoen
  • 1 bosui
  • Peper en zout, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappelen goed en prik ze in met een vork. Meng ze vervolgens in een kom met olijfolie, peper en een snufje zeezout.
  2. Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze in 45 minuten gaar. Controleer tussendoor of ze lekker zacht zijn.
  3. Terwijl de aardappelen in de oven liggen, doe je de Hüttenkäse in een kom en meng je het sap en de rasp van de limoen erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Snijd de bosui in dunne ringen.
  5. Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze in de lengte open en vul ze met de romige Hüttenkäse. Garneer met de bosui en eventueel nog wat extra kruiden.

Variatie Tip

Voeg pulled chicken toe voor een extra smaak

Wil je van dit gerecht een echte krachtpatser maken? Voeg dan pulled kip toe aan je zoete aardappel. Het geeft je gerecht niet alleen een heerlijke, rokerige smaak, maar het zorgt ook voor een flinke eiwitboost! Maak de pulled kip door kipfilet te garen in een pan of oven, uit elkaar te trekken en te mengen met wat BBQ-saus of je favoriete kruiden. Vul daarna de zoete aardappel met een royale portie pulled kip en de frisse Hüttenkäse mix. Dit maakt je maaltijd extra vullend, heerlijk en boordevol proteïne.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen