Gezond

Zuurkoolstrudel

met Appel, Wortel en Noten

Voorbereiding:
30 min.
Oventijd:
30 min.
4 pers.

Breng de smaken van een Oostenrijkse wintersportvakantie naar je eigen keuken! Deze zuurkoolstrudel met appel en noten zit boordevol smaak en voedingsstoffen, en is eenvoudig te maken.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 wortels, geraspt
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el honing
  • 1 ei, losgeklopt
  • Zout, peper
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden . Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  3. Voeg de wortels, appels, karwijzaad en komijnzaad toe. Bak nog 5 minuten totdat de groenten zacht beginnen te worden.
  4. Voeg de uitgelekte zuurkool, walnoten, hazelnoten en honing toe aan de pan. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  5. Rol het bladerdeeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg, laat ongeveer 2 cm van de randen vrij. Rol het deeg op en druk de randen goed aan om de strudel te sluiten.
  6. Leg de strudel op de bakplaat met de naad naar beneden. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de strudel goudbruin en knapperig is.
  7. Laat de strudel een paar minuten afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.

Variatietip

Verschillende noten

Probeer verschillende soorten noten zoals amandelen of pecannoten voor een andere smaakbeleving.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen