Makkelijk
Gezond

Zalm

met Mosterd-Zuurkoolkorst

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
20 min.
4 pers.

Kerst is een tijd van samenkomen en genieten van heerlijk eten. Deze zalm met zuurkoolkorst is een feestelijk en gezond gerecht dat perfect is voor een kerstdiner. De combinatie van de zuurkool met gekarameliseerde honing en de rijke, vette zalm is heerlijk en uniek. Dit gerecht is eenvoudig te maken en een echte publiekstrekker!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
  • 200 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 el korrelmosterd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte dille
  • 1 el honing
  • 1 citroen, in schijfjes
  • zout en peper, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de uitgelekte zuurkool met de korrelmosterd, fijngehakte dille en honing in een kom.
  3. Verdeel het zuurkoolmengsel gelijkmatig over de zalmfilets. Leg de zalm op de bakplaat met de zuurkoolkant naar boven.
  4. Laat de zalm in 18 - 20 minuten garen, zodat de zuurkoolkorst lichtbruin is.
  5. Garneer met schijfjes citroen en breng op smaak met zout en peper.

Combinatie Tip

Serveer met een lekkere side salad

Kies je favoriete groente voor een heerlijke groene salade. Een makkelijke basis voor de salade is 400 g gemengde sla, 150 gesneden wortel en 1 komkommer in halve plakjes. Mix alles door elkaar en voeg extra toppings toe zoals avocado, tomaat of noten.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen