Zuurkoolschotel
met rookworst en ananas

Voorbereiding:
35 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Deze heerlijke zuurkool ovenschotel is perfect voor de koude winter- en herfstdagen. De combinatie van de zuurkool met kleine stukjes ananas maakt het lekker fris en zorgt ervoor dat het gerecht ook bij de kinderen in de smaak valt. Een echte gezinsfavoriet die je makkelijk van tevoren kunt maken!
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 20 g roomboter
- 75 ml volle melk
- Peper en zout naar smaak
- 500 gr zuurkool
- 3 schijven ananas, in kleine stukjes gesneden
- 125 g spekblokjes
- 100 g geraspte kaas (ik gebruik cheddar, maar gebruik vooral wat je zelf lekker vindt.)
- 1 rookworst
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een grote pan met water en een flinke snuf zout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Terwijl de aardappelen koken, verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Zet apart.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de roomboter en volle melk tot een romige puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een grote kom de zuurkool met de stukjes ananas en de gebakken spekblokjes. Snijd de rookworst in plakjes.
- Vet een ovenschaal licht in en verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem. Voeg het zuurkoolmengsel toe en verdeel gelijkmatig.
- Leg de plakjes rookworst bovenop de zuurkoollaag. Bedek met de resterende aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.
Serveer Tip
Weinig tijd komende dagen?
Maak de ovenschotel van tevoren en vries hem in! Ideaal voor drukke dagen. Je hoeft hem dan alleen nog in de oven te schuiven en binnen no-time staat er een voedzame en heerlijke maaltijd op tafel.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Zuurkoolschotel
met rookworst en ananas
Deze heerlijke zuurkool ovenschotel is perfect voor de koude winter- en herfstdagen. De combinatie van de zuurkool met kleine stukjes ananas maakt het lekker fris en zorgt ervoor dat het gerecht ook bij de kinderen in de smaak valt. Een echte gezinsfavoriet die je makkelijk van tevoren kunt maken!
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 20 g roomboter
- 75 ml volle melk
- Peper en zout naar smaak
- 500 gr zuurkool
- 3 schijven ananas, in kleine stukjes gesneden
- 125 g spekblokjes
- 100 g geraspte kaas (ik gebruik cheddar, maar gebruik vooral wat je zelf lekker vindt.)
- 1 rookworst
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een grote pan met water en een flinke snuf zout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Terwijl de aardappelen koken, verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Zet apart.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de roomboter en volle melk tot een romige puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een grote kom de zuurkool met de stukjes ananas en de gebakken spekblokjes. Snijd de rookworst in plakjes.
- Vet een ovenschaal licht in en verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem. Voeg het zuurkoolmengsel toe en verdeel gelijkmatig.
- Leg de plakjes rookworst bovenop de zuurkoollaag. Bedek met de resterende aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.