Makkelijk
Snel klaar
Vegetarisch

Zuurkoolschotel

met gehakt en zoete aardappel

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
30 min.
4 pers.

Deze zuurkoolschotel met zoete aardappel is ideaal voor drukke weken. Met weinig ingrediënten tover je makkelijk en goedkoop een heerlijke maaltijd op tafel voor het hele gezin.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen, geschild en in plakjes
  • 400 g gehakt (half-om-half)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 300 g zuurkool, uitgelekt
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de zoete aardappelplakjes in een pan met water gedurende 5-7 minuten tot ze net zacht zijn. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt samen met de ui tot het gehakt rul en de ui glazig is. Voeg paprikapoeder, mosterd, zout en peper toe en meng goed.
  3. Vet een ovenschaal licht in. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de zoete aardappelplakjes.
  4. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de aardappelen en leg daarop de zuurkool.
  5. Bedek met de resterende aardappelplakjes en bestrooi met geraspte kaas.
  6. Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.

Variatie tip

Liever vega?

Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen