Zuurkool Ovenschotel
met Zoete Aardappel en Seitan

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
60 min.

4 pers.
Op zoek naar een voedzame, eiwitrijke maaltijd die perfect past bij de herfst? Deze vegan zuurkoolschotel zit boordevol krachtige ingrediënten zoals seitan, zoete aardappel en appels, allemaal gecombineerd in een kruidige mosterdsaus. Een heerlijk gerecht dat je energie geeft na een lange dag of een intensieve workout!
Ingrediënten
- 1 ui, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 2 kleine wortels, in blokjes
- 1 zoete aardappel, in plakjes
- 225 g champignons, in plakjes
- 120 ml groentebouillon
- 4 seitanworstjes
- 1 tl karwijzaad
- ½ tl venkelzaad
- 1 rode appel, in blokjes
- 240 ml witte wijn
- 500 g zuurkool
- 3 el appelazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 aardappels, in plakjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de groentebouillon in een grote pan en voeg de ui, bleekselderij, wortel en aardappel en zoete aardappel toe. Bak op middelhoog vuur tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Voeg de champignons, karwijzaad, venkelzaad, appel en witte wijn toe. Laat dit sudderen tot het vocht grotendeels is verdampt.
- Voeg de in plakjes gesneden seitanworstjes, zuurkool, appelazijn en mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.
- Schep het mengsel in een ovenschaal. Bak de schotel 60 min. in de voorverwarmde oven tot de aardappels goudbruin en knapperig zijn.
Serveer Tip
Voeg gekookt linzen toe.
Voor een extra eiwitboost kun je wat gekookte linzen of kikkererwten toevoegen aan het groentemengsel.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Zuurkool Ovenschotel
met Zoete Aardappel en Seitan
Op zoek naar een voedzame, eiwitrijke maaltijd die perfect past bij de herfst? Deze vegan zuurkoolschotel zit boordevol krachtige ingrediënten zoals seitan, zoete aardappel en appels, allemaal gecombineerd in een kruidige mosterdsaus. Een heerlijk gerecht dat je energie geeft na een lange dag of een intensieve workout!
Ingrediënten
- 1 ui, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 2 kleine wortels, in blokjes
- 1 zoete aardappel, in plakjes
- 225 g champignons, in plakjes
- 120 ml groentebouillon
- 4 seitanworstjes
- 1 tl karwijzaad
- ½ tl venkelzaad
- 1 rode appel, in blokjes
- 240 ml witte wijn
- 500 g zuurkool
- 3 el appelazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 aardappels, in plakjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de groentebouillon in een grote pan en voeg de ui, bleekselderij, wortel en aardappel en zoete aardappel toe. Bak op middelhoog vuur tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Voeg de champignons, karwijzaad, venkelzaad, appel en witte wijn toe. Laat dit sudderen tot het vocht grotendeels is verdampt.
- Voeg de in plakjes gesneden seitanworstjes, zuurkool, appelazijn en mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.
- Schep het mengsel in een ovenschaal. Bak de schotel 60 min. in de voorverwarmde oven tot de aardappels goudbruin en knapperig zijn.