Koolhydraatarm
Gezond
Makkelijk

Zuurkool Flammkuchen

met kipfilet

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
50 min.
4 pers.
2 pers.

Deze koolhydraatarme zuurkool Flammkuchen met kipfilet is een heerlijke en gezonde variant die perfect is voor een lichte avondmaaltijd. De combinatie van zuurkool, knapperige bodem en malse kipfilet maakt dit gerecht zowel smaakvol als voedzaam.

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool
  • 20 g amandelmeel
  • 60 g mozzarella, geraspt
  • 30 g geraspte kaas
  • 1 rode ui, in ringen
  • 300 g kipfilet, in kleine blokjes
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl tijm
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het amandelmeel met de knoflook, 1 tl tijm, zout en peper in een grote kom. Voeg de uitgelekte zuurkool, geraspte mozzarella en eieren toe. Roer goed door elkaar totdat het een deeg vormt.
  3. Verdeel het zuurkoolmengsel gelijkmatig over de bakplaat en druk het aan. Bak voor 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bodem stevig en lichtbruin is.
  4. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en de kipfilet in kleine stukjes. Bak de kipfilet in een koekenpan tot deze lichtbruin is.
  5. Haal de bakplaat uit de oven zodra de bodem klaar is en smeer de bodem in met crème fraîche. Strooi de geraspte kaas eroverheen en verdeel de rode ui en stukjes kipfilet gelijkmatig over de bodem. Bestrooi met overige tijm.
  6. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 20 tot 25 minuten, totdat de kipfilet gaar is en de randen van de bodem knapperig zijn.
  7. Haal de Flammkuchen uit de oven, snijd in stukken, en serveer warm. Eet smakelijk!

Vega Tip

Vervang de kipfilet.

Kies voor vegetarische kipstukjes of voeg extra groente zoals champignon toe als vervanging van de kipfilet.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen