Budget

Zoete Aardappel Strüdel

met Gerookte Kip en Zuurkool

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
20 min.
4 pers.

Boost je dag met deze verrassende twist op de klassieke zuurkoolstamppot! De zoete aardappelen geven je een goede dosis langzame koolhydraten, terwijl de gerookte kip zorgt voor eiwitten om je spieren te voeden. Met de frisse mango en banaan voor een zoete touch is dit gerecht een echte powermeal, perfect voor na een stevige workout. Deze zuurkool-strüdel is niet alleen gezond en voedzaam, maar ook een feestje op je bord! Perfect om te delen en te genieten met vrienden of familie. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten

  • 375 g zoete aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 200 g gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1/2 mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • zout en peper, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de zoete aardappel samen met de zuurkool in een pan met ruim water in ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Giet het mengsel af en stamp de zoete aardappelen en zuurkool tot een grove puree. Roer de blokjes gerookte kip en mango erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Verdeel de stamppot over het bladerdeeg, maar laat aan de randen zo'n 2 cm vrij. Leg de plakjes banaan bovenop de vulling.
  5. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen, zodat je een strüdel krijgt. Zorg dat de randen goed afgesloten zijn door ze naar onderen te vouwen. Vouw ook de zijkanten onder de strüdel.
  6. Bestrijk de strüdel met de losgeklopte eidooier voor een mooie, glanzende korst. Snijd met een scherp mes enkele inkepingen in de bovenkant, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
  7. Bak de strüdel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Serveertip

Serveer de strüdel met een frisse salade

Serveer de strüdel met een frisse, knapperige salade van veldsla, komkommer en een lichte honing-mosterd dressing. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen