Makkelijk

Ziti uit de oven

met Ricotta en Gehakt

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Deze voedzame ziti is de perfecte snelle maaltijd na een actieve dag. Vol van smaak en gemakkelijk te bereiden, zal dit gerecht je de energie geven die je nodig hebt.

Ingrediënten

  • 450 g ziti
  • 450 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 600 g tomatensaus
  • 500 g ricotta kaas
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g geraspte mozzarella kaas
  • Verse peterselie
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote ovenschaal in.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de ziti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en zet apart.
  3. Verhit ondertussen een grote koekenpan. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is. Voeg de geperste knoflook toe en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de tomaten saus toe aan de pan met het gehakt en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
  5. Meng in een grote kom de ricotta kaas en geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gekookte ziti toe aan de ricottamengsel en roer goed door.
  7. Schep de helft van het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de helft van de tomatensaus erover en bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Herhaal de lagen met de resterende ingrediënten.
  8. Bak de ziti in de voorverwarmde oven voor 25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  9. Haal de ovenschaal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Garneer met verse peterselie, indien gewenst.

Variatie Tip

Vervang het rundergehakt.

Voor een lichtere versie kun je het rundergehakt vervangen door kalkoengehakt.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen