Zalm Traybake
met Bimi en Spruitjes

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
2 - 3 pers.
Deze heerlijke traybake met zalm, spruitjes en bimi is niet alleen gezond, maar ook gemakkelijk te bereiden. Het is een perfecte maaltijd boordevol groenten en smaak. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Ingrediënten
- 300 g zalmfilet
- 350 g krieltjes, gehalveerd
- 400 g spruitjes, gehalveerd
- 200 g bimi
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 tl mosterd
- 3 takjes dille, fijngehakt
- 4 el rozemarijn, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ingevette ovenschaal.
- Kook de krieltjes voor 10 minuten. Kook de spruitjes voor de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.
- Meng de krieltjes en spruitjes in een grote kom met de olijfolie, rozemarijn, knoflook, peper en zout. Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat en rooster 10 minuten in de oven.
- Kook de bimi gaar voor 5 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de bimi toe. Leg de zalmfilet tussen de groenten op de bakplaat.
- Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 20 minuten, of totdat de zalm gaar is en de groenten knapperig en goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de dressing. Meng in een kommetje de yoghurt, mosterd en peper en zout naar smaak.
- Haal de traybake uit de oven en serveer de zalm en groenten met de dressing. Garneer met dille voor een frisse touch.
Vega Tip
Vervang de zalm.
Voor een vegetarische optie kun je de zalm vervangen door gemarineerde tofu of halloumi.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Zalm Traybake
met Bimi en Spruitjes
Deze heerlijke traybake met zalm, spruitjes en bimi is niet alleen gezond, maar ook gemakkelijk te bereiden. Het is een perfecte maaltijd boordevol groenten en smaak. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Ingrediënten
- 300 g zalmfilet
- 350 g krieltjes, gehalveerd
- 400 g spruitjes, gehalveerd
- 200 g bimi
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 tl mosterd
- 3 takjes dille, fijngehakt
- 4 el rozemarijn, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ingevette ovenschaal.
- Kook de krieltjes voor 10 minuten. Kook de spruitjes voor de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.
- Meng de krieltjes en spruitjes in een grote kom met de olijfolie, rozemarijn, knoflook, peper en zout. Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat en rooster 10 minuten in de oven.
- Kook de bimi gaar voor 5 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de bimi toe. Leg de zalmfilet tussen de groenten op de bakplaat.
- Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 20 minuten, of totdat de zalm gaar is en de groenten knapperig en goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de dressing. Meng in een kommetje de yoghurt, mosterd en peper en zout naar smaak.
- Haal de traybake uit de oven en serveer de zalm en groenten met de dressing. Garneer met dille voor een frisse touch.