Snel klaar
Makkelijk

Zalm-Avocado Traybake

met roomkaas

Voorbereiding:
5 min.
Oventijd:
20 min.
4 pers.
2 pers.

Een eenvoudig en gezond ovengerecht met zalm, avocado en een heerlijke mix van groenten. Perfect voor een koolhydraatarm diner dat snel op tafel staat.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet
  • 2 el roomkaas kruiden light
  • 150 g spinazie
  • 100 g broccoli
  • 100 g tomaat
  • 100 g groene asperges
  • 1 avocado
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 4 takjes verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de harde onderkant van de asperges, de tomaten in stukjes, de avocado in plakjes, en de broccoli in roosjes.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel eerst de spinazie over het bakpapier, gevolgd door de asperges en broccoli.
  4. Leg de zalmfilet bovenop de groenten en verdeel de plakjes avocado en tomaten eromheen.
  5. Besprenkel alles met olijfolie, en breng op smaak met peper, zout en de cayennepeper.
  6. Verdeel de roomkaas gelijkmatig over de zalm en groenten. Leg de takjes tijm bovenop.
  7. Bak de traybake 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer tussendoor of de broccoli niet te donker wordt. Dek eventueel af met aluminiumfolie.

Variatie Tip

Vervang de avocado door courgette

Voor een lichtere, frisse variatie kan je de avocado vervangen voor courgette stukjes. Ben je een echte avocado fan? Dan kan je natuurlijk ook gewoon beide gebruiken.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen