Worstjes
met Citroen-Rozemarijn Aardappelen

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Een gemakkelijk gerecht dat perfect is voor drukke gezinnen. Dit smaakvolle gerecht met sappige worstjes en knapperige aardappelen, op smaak gebracht met citroen en rozemarijn. Ideaal voor een voedzame maaltijd die iedereen aan tafel doet smullen!
Ingrediënten
- 800 g krielaardappelen, gehalveerd
- 600 g braadworst
- 3 el rozemarijn, fijngehakt
- 3 el olijfolie
- 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie.
- Meng in een grote kom de gehalveerde krielaardappelen, gehakte rozemarijn, olijfolie, zout en peper. Pers de citroen en voeg toe aan de aardappelen, meng nog eens goed door. Zorg dat de aardappelen goed bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Verspreid de aardappels gelijkmatig over de bakplaat en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal ondertussen de braadworst uit het velletje en snijd in stukjes. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de worst toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed verspreiden.
- Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 15 minuten, of tot de aardappelen goudbruin en gaar zijn en de worstjes mooi bruin en knapperig zijn.
- Haal de schotel uit de oven en garneer eventueel met de overige takjes rozemarijn. Serveer direct.
Variatie Tip
Voeg broccoli toe.
Kook de broccoli in een pan of voeg deze toe aan de bakplaat voor een gevarieerde maaltijd.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Worstjes
met Citroen-Rozemarijn Aardappelen
Een gemakkelijk gerecht dat perfect is voor drukke gezinnen. Dit smaakvolle gerecht met sappige worstjes en knapperige aardappelen, op smaak gebracht met citroen en rozemarijn. Ideaal voor een voedzame maaltijd die iedereen aan tafel doet smullen!
Ingrediënten
- 800 g krielaardappelen, gehalveerd
- 600 g braadworst
- 3 el rozemarijn, fijngehakt
- 3 el olijfolie
- 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie.
- Meng in een grote kom de gehalveerde krielaardappelen, gehakte rozemarijn, olijfolie, zout en peper. Pers de citroen en voeg toe aan de aardappelen, meng nog eens goed door. Zorg dat de aardappelen goed bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Verspreid de aardappels gelijkmatig over de bakplaat en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal ondertussen de braadworst uit het velletje en snijd in stukjes. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de worst toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed verspreiden.
- Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 15 minuten, of tot de aardappelen goudbruin en gaar zijn en de worstjes mooi bruin en knapperig zijn.
- Haal de schotel uit de oven en garneer eventueel met de overige takjes rozemarijn. Serveer direct.