Snel klaar
Eiwitrijk

Winterse

Zuurkool Frittata

Voorbereiding:
5 min.
Oventijd:
30 min.
4 pers.
2 pers.

Deze winterse zuurkool frittata is een echte powermaaltijd voor koude dagen. Met de verrassende combinatie van zuurkool, hamblokjes en romige kaas, zet je in een mum van tijd een smaakvol gerecht op tafel. Perfect voor een gezellige avond thuis, vol energie en smaak!

Ingrediënten

  • 250 gram zuurkool, goed uitgelekt
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 3 eieren
  • 50 ml crème fraîche
  • 50 gr geraspte kaas
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 el olijfolie
Delen & printen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de hamblokjes tot ze goudbruin zijn.

3. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout.

4. Voeg de uitgelekte zuurkool, cherrytomaatjes en gebakken hamblokjes toe aan het eimengsel en roer goed door.

5. Giet het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

6. Bak de frittata 30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en het ei gestold is.

Vega Tip

Kies voor extra groenten

Voor een vegetarische twist vervang je de hamblokjes door extra groenten zoals spinazie of paprika. Voeg wat verse kruiden zoals bieslook of peterselie toe voor een extra smaakboost.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen