Walnoot-paddenstoelen quiche
met Gruyère

Voorbereiding:
30 min.

Oventijd:
40 min.

4 pers.
Duik in de wereld van plantaardig genieten met deze vegetarische walnoot-paddenstoelenquiche. De combinatie van knapperige walnoten en romige gruyère zorgt voor een smaakexplosie die je niet wilt missen. Perfect voor een gezellig diner en de volgende dag net zo lekker!
Ingrediënten
- 60 g walnoten
- 100 g roomboter
- 300 g bloem
- 4 takjes tijm
- 25 g geraspte oude kaas
- 4 eieren
- 1 ui
- 250 g paddenstoelen mix
- 2 el olijfolie
- 200 ml slagroom
- 150 g geraspte gruyère
- Peper en zout naar smaak
- Quichevorm
- Bakbonen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in.
- Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Zet apart.
- Meng de bloem met de boter, een snufje zout en de geraspte oude kaas tot een kruimelig deeg. Druk het deeg in de quichevorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bedek met bakpapier en vul met bakbonen. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven.
- Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper, zout en tijmblaadjes.
- Klop de eieren los met de slagroom en meng de geraspte gruyère erdoor. Voeg de paddenstoelen en walnoten toe aan het eimengsel.
- Haal de quichebodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier. Giet het eimengsel in de vorm en bak de quiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de quiche iets afkoelen voor het aansnijden. Serveer warm of koud.
Variatie Tip
Weinig tijd?
Kies voor een kant-en-klaar quichedeeg! Dat scheelt weer in tijd.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Walnoot-paddenstoelen quiche
met Gruyère
Duik in de wereld van plantaardig genieten met deze vegetarische walnoot-paddenstoelenquiche. De combinatie van knapperige walnoten en romige gruyère zorgt voor een smaakexplosie die je niet wilt missen. Perfect voor een gezellig diner en de volgende dag net zo lekker!
Ingrediënten
- 60 g walnoten
- 100 g roomboter
- 300 g bloem
- 4 takjes tijm
- 25 g geraspte oude kaas
- 4 eieren
- 1 ui
- 250 g paddenstoelen mix
- 2 el olijfolie
- 200 ml slagroom
- 150 g geraspte gruyère
- Peper en zout naar smaak
- Quichevorm
- Bakbonen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in.
- Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Zet apart.
- Meng de bloem met de boter, een snufje zout en de geraspte oude kaas tot een kruimelig deeg. Druk het deeg in de quichevorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bedek met bakpapier en vul met bakbonen. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven.
- Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper, zout en tijmblaadjes.
- Klop de eieren los met de slagroom en meng de geraspte gruyère erdoor. Voeg de paddenstoelen en walnoten toe aan het eimengsel.
- Haal de quichebodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier. Giet het eimengsel in de vorm en bak de quiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de quiche iets afkoelen voor het aansnijden. Serveer warm of koud.