Vegetarische lasagne
met zuurkool en tofu

Voorbereiding:
25 min.

Oventijd:
45 min.

4 pers.
4-6 pers.
Ontdek deze smaakvolle vegan zuurkoollasagne, ideaal voor een milieubewuste maaltijd. Boordevol plantaardige ingrediënten, geeft dit gerecht een verrassende twist aan zuurkool en is het perfect voor liefhebbers van duurzaam en lekker eten!
Ingrediënten
- 250 g zuurkool
- Lasagnebladen
- 2 laurierblaadjes
- 180 ml water
- 2 uien, grof gehakt
- 100 g tofu, in kleine blokjes
- 3 tl sojasaus
- 750 ml sojamelk
- 60 g kokosolie
- 60 g bloem
- 4 el edelgistvlokken
- 1 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zuurkool goed uitlekken.
- Verhit de kokosolie in een pan en bak de blokjes tofu 2-3 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Voeg 3 tl sojasaus toe en roer goed door. Voeg vervolgens de gehakte uien en de uitgelekte zuurkool toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes bakken en breng op smaak met zout en peper.
- Smelt in een andere pan de resterende kokosolie (ongeveer 2 el) en roer er 60 g bloem doorheen om een roux te maken. Schenk 750 ml sojamelk erbij en voeg 2 laurierblaadjes toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot deze dik en romig is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, en verwijder de laurierblaadjes.
- Maak in een aparte pan de vegan kaassaus door 4 el edelgistvlokken, 1 tl mosterd, 180 ml water, en een snufje zout te mengen met een klein beetje kokosolie. Verwarm dit mengsel op middelhoog vuur en roer regelmatig totdat het dikker wordt. Voeg indien nodig wat extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje bechamelsaus. Leg hierop een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag van het zuurkoolmengsel. Herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag bechamelsaus en verdeel de vegan kaassaus eroverheen.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne 45 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Serveer Tip
Weinig tijd?
Gebruik een kant en klare (vegan) bechamelsaus.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Vegetarische lasagne
met zuurkool en tofu
Ontdek deze smaakvolle vegan zuurkoollasagne, ideaal voor een milieubewuste maaltijd. Boordevol plantaardige ingrediënten, geeft dit gerecht een verrassende twist aan zuurkool en is het perfect voor liefhebbers van duurzaam en lekker eten!
Ingrediënten
- 250 g zuurkool
- Lasagnebladen
- 2 laurierblaadjes
- 180 ml water
- 2 uien, grof gehakt
- 100 g tofu, in kleine blokjes
- 3 tl sojasaus
- 750 ml sojamelk
- 60 g kokosolie
- 60 g bloem
- 4 el edelgistvlokken
- 1 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zuurkool goed uitlekken.
- Verhit de kokosolie in een pan en bak de blokjes tofu 2-3 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Voeg 3 tl sojasaus toe en roer goed door. Voeg vervolgens de gehakte uien en de uitgelekte zuurkool toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes bakken en breng op smaak met zout en peper.
- Smelt in een andere pan de resterende kokosolie (ongeveer 2 el) en roer er 60 g bloem doorheen om een roux te maken. Schenk 750 ml sojamelk erbij en voeg 2 laurierblaadjes toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot deze dik en romig is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, en verwijder de laurierblaadjes.
- Maak in een aparte pan de vegan kaassaus door 4 el edelgistvlokken, 1 tl mosterd, 180 ml water, en een snufje zout te mengen met een klein beetje kokosolie. Verwarm dit mengsel op middelhoog vuur en roer regelmatig totdat het dikker wordt. Voeg indien nodig wat extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje bechamelsaus. Leg hierop een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag van het zuurkoolmengsel. Herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag bechamelsaus en verdeel de vegan kaassaus eroverheen.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne 45 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.