Varkenshaas
met Zuurkool en Appel

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
60 min.

4 pers.
Boost je energie met deze heerlijke varkenshaas met zuurkool en appel. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd na een actieve dag. Dit gerecht zit vol met eiwitten en smaak!
Ingrediënten
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 varkenshaas (ongeveer 1,5 kg)
- 15 g boter
- 1 ui, fijngesneden
- 2 el bruine suiker
- 240 ml appelcider
- 1 appel, dunne plakken
- 1 tl karwijzaad
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de varkenshaas met zout en peper.
- Schroei de varkenshaas aan alle kanten bruin, ongeveer 8-10 minuten totaal. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg de dun gesneden ui toe en bak tot deze zacht en goudbruin is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de bruine suiker toe aan de pan en roer tot deze is opgelost en licht begint te karameliseren. Giet het bier of de cider in de pan en roer goed.
- Voeg de dun gesneden appel, karwijzaad en de uitgelekte zuurkool toe aan de pan. Roer goed door elkaar.
- Giet het zuurkoolmengsel over in een ovenschaal en leg de dichtgeschroeide varkenshaas er bovenop. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het geheel 45 minuten tot 1 uur, of totdat de varkenshaas een interne temperatuur van 70 graden heeft bereikt.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat de varkenshaas 5 minuten rusten voordat je het vlees in plakken snijdt. Serveer de sappige varkenshaas samen met de zoete en hartige zuurkool en appel. Geniet van deze smaakvolle en voedzame maaltijd!
Variatie Tip.
Voeg linzen toe
Voor een extra eiwitboost kun je wat gekookte linzen of kikkererwten toevoegen aan het zuurkoolmengsel.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Varkenshaas
met Zuurkool en Appel
Boost je energie met deze heerlijke varkenshaas met zuurkool en appel. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd na een actieve dag. Dit gerecht zit vol met eiwitten en smaak!
Ingrediënten
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 varkenshaas (ongeveer 1,5 kg)
- 15 g boter
- 1 ui, fijngesneden
- 2 el bruine suiker
- 240 ml appelcider
- 1 appel, dunne plakken
- 1 tl karwijzaad
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de varkenshaas met zout en peper.
- Schroei de varkenshaas aan alle kanten bruin, ongeveer 8-10 minuten totaal. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg de dun gesneden ui toe en bak tot deze zacht en goudbruin is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de bruine suiker toe aan de pan en roer tot deze is opgelost en licht begint te karameliseren. Giet het bier of de cider in de pan en roer goed.
- Voeg de dun gesneden appel, karwijzaad en de uitgelekte zuurkool toe aan de pan. Roer goed door elkaar.
- Giet het zuurkoolmengsel over in een ovenschaal en leg de dichtgeschroeide varkenshaas er bovenop. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het geheel 45 minuten tot 1 uur, of totdat de varkenshaas een interne temperatuur van 70 graden heeft bereikt.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat de varkenshaas 5 minuten rusten voordat je het vlees in plakken snijdt. Serveer de sappige varkenshaas samen met de zoete en hartige zuurkool en appel. Geniet van deze smaakvolle en voedzame maaltijd!