Makkelijk
Eiwitrijk
Koolhydraatarm

Varkenshaas

met venkel en wortel

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
35 min.
4 pers.

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook hartstikke gezond! Varkenshaas is een mager stuk vlees, boordevol eiwitten. De venkel en wortel voegen een flinke dosis vezels en vitamines die goed zijn voor je immuunsysteem. Bovendien is het gerecht licht verteerbaar. Kortom, een gebalanceerde maaltijd waar je je goed bij voelt!

Ingrediënten

  • 1 citroen, rasp en sap
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 50 g boter, gesmolten
  • 2 varkenshaasjes
  • 1 venkelknol
  • 8 bospenen
  • 8 bosuitjes
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de geraspte gember, geperste knoflook, citroenrasp, gemalen komijn, tijmblaadjes, zout, peper, 1 eetlepel citroensap en de helft van de gesmolten boter.
  3. Snijd de varkenshaasjes in 8 gelijke stukken en voeg ze toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar zodat de varkenshaasjes volledig bedekt zijn met het kruidenmengsel. Laat het vlees even rusten zodat de smaken goed intrekken.
  4. Verwijder het kontje en de stelen van de venkelknol en snijd de knol in 8 stukken. Maak de wortels goed schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd ook het kontje van de bosuitjes af.
  5. Verdeel de venkel, wortels en bosuitjes gelijkmatig over de bakplaat. Leg de stukken varkenshaasjes ernaast of ertussen. Breng alles op smaak met extra zout, peper en een beetje citroensap. Besprenkel het geheel met de resterende gesmolten boter.
  6. Rooster de varkenshaasjes en groenten in de oven gedurende 30-35 minuten.
  7. Schep alles halverwege één of twee keer om, zodat zowel het vlees als de groenten gelijkmatig garen. De varkenshaasjes mogen licht rosé zijn en de groenten moeten beetgaar zijn.

Variatie Tip

Voeg extra groenten toe

Denk aan paprika of cherrytomaten voor meer kleur en smaak. Je kunt ook een beetje honing over de groenten druppelen voor een zoete touch.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen