Traybake met
zuurkool en varkenskoteletten

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
150 min.

4 pers.
4-6 pers.
Geniet van een gezonde maaltijd met deze makkelijke traybake met varkenskoteletten en zuurkool. De combinatie van malse varkenskoteletten en zuurkool zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar ook voor een boost aan eiwitten en probiotica, wat goed is voor je spijsvertering en algehele gezondheid.
Ingrediënten
- 6 varkenskoteletten
- 600 g aardappelen, geschild en in plakjes
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 appel, geschild en plakjes
- 1 teentje knoflook
- 2 el bruine suiker
- 1 tl karwijzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de gesneden aardappelen met 2 el olijfolie en geperste knoflook. Verdeel de aardappelen over de bakplaat.
- Verhit een grote koekenpan met olijfolie en bak de varkenskoteletten aan beide zijden bruin, ongeveer 3 minuten per kant. Haal de koteletten uit de pan en leg ze opzij.
- Meng in een grote kom de uitgelekte zuurkool, bruine suiker, karwijzaad, ui en appel.
- Verdeel het zuurkoolmengsel gelijkmatig over de aardappelen op de bakplaat.
- Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur, of tot de aardappelen gaar zijn en de varkenskoteletten een interne temperatuur van 70 graden hebben bereikt.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je het gerecht serveert.
Combinatie tip
Lekker met quinoa
Quinoa is een voedzame én eiwitrijke toevoeging. Kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Traybake met
zuurkool en varkenskoteletten
Geniet van een gezonde maaltijd met deze makkelijke traybake met varkenskoteletten en zuurkool. De combinatie van malse varkenskoteletten en zuurkool zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar ook voor een boost aan eiwitten en probiotica, wat goed is voor je spijsvertering en algehele gezondheid.
Ingrediënten
- 6 varkenskoteletten
- 600 g aardappelen, geschild en in plakjes
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 appel, geschild en plakjes
- 1 teentje knoflook
- 2 el bruine suiker
- 1 tl karwijzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de gesneden aardappelen met 2 el olijfolie en geperste knoflook. Verdeel de aardappelen over de bakplaat.
- Verhit een grote koekenpan met olijfolie en bak de varkenskoteletten aan beide zijden bruin, ongeveer 3 minuten per kant. Haal de koteletten uit de pan en leg ze opzij.
- Meng in een grote kom de uitgelekte zuurkool, bruine suiker, karwijzaad, ui en appel.
- Verdeel het zuurkoolmengsel gelijkmatig over de aardappelen op de bakplaat.
- Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur, of tot de aardappelen gaar zijn en de varkenskoteletten een interne temperatuur van 70 graden hebben bereikt.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je het gerecht serveert.