Traybake met
rode pesto en kipfilethaasjes

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
35-40 min.

4 pers.
Deze heerlijke traybake met rode pesto, malse kipfilethaasjes en kleurrijke groenten is een favoriet voor drukke dagen. Met minimale voorbereiding zet je een voedzame en smaakvolle maaltijd op tafel die bij iedereen in de smaak valt. Ideaal voor thuiskoks die snel iets lekkers willen bereiden!
Ingrediënten
- 2 zoete puntpaprika's
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 5 teentjes knoflook
- 350 gram kipfilethaasjes
- 1/2 potje (ongeveer 90 gram) rode pesto
- 400 gram aardappelpartjes
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Optioneel: een scheutje olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de groenten grof: de puntpaprika's, rode uien en courgette. Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
- Combineer de ingrediënten: verspreid de gesneden groenten, knoflook en aardappelpartjes over de ovenschaal. Besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie en hussel alles door elkaar.
- Voeg de kip en pesto toe: leg de kipfilethaasjes bovenop de groenten op de bakplaat. Voeg de rode pesto toe en meng alles goed, zodat de pesto gelijkmatig verdeeld is over de kip en groenten.
- Breng op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Zorg dat de kruiden goed over het geheel zijn gestrooid.
- Bak in de oven: plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het gerecht gedurende 35-40 minuten, tot de kip gaar is en de aardappeltjes goudbruin zijn.
- Serveer de bakplaat direct en geniet van deze smaakvolle maaltijd!
Variatie Tip
Vervang de aardappelpartje
Kies voor pastinaak of pompoenblokjes voor een zoete, aardse twist die goed past bij de rode pesto.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Traybake met
rode pesto en kipfilethaasjes
Deze heerlijke traybake met rode pesto, malse kipfilethaasjes en kleurrijke groenten is een favoriet voor drukke dagen. Met minimale voorbereiding zet je een voedzame en smaakvolle maaltijd op tafel die bij iedereen in de smaak valt. Ideaal voor thuiskoks die snel iets lekkers willen bereiden!
Ingrediënten
- 2 zoete puntpaprika's
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 5 teentjes knoflook
- 350 gram kipfilethaasjes
- 1/2 potje (ongeveer 90 gram) rode pesto
- 400 gram aardappelpartjes
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Optioneel: een scheutje olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de groenten grof: de puntpaprika's, rode uien en courgette. Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
- Combineer de ingrediënten: verspreid de gesneden groenten, knoflook en aardappelpartjes over de ovenschaal. Besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie en hussel alles door elkaar.
- Voeg de kip en pesto toe: leg de kipfilethaasjes bovenop de groenten op de bakplaat. Voeg de rode pesto toe en meng alles goed, zodat de pesto gelijkmatig verdeeld is over de kip en groenten.
- Breng op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Zorg dat de kruiden goed over het geheel zijn gestrooid.
- Bak in de oven: plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het gerecht gedurende 35-40 minuten, tot de kip gaar is en de aardappeltjes goudbruin zijn.
- Serveer de bakplaat direct en geniet van deze smaakvolle maaltijd!