Gezond
Budget

Traybake met

Kipdijfilet, Zuurkool en Aardappelpartjes

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
20 min.
4 pers.

Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. Door te kiezen voor betaalbare ingrediënten, zoals zuurkool, kun je eenvoudig besparen zonder in te leveren op smaak. Wist je dat een pakje van 500 gram vaak maar €0,89 kost? En het is ook nog eens ontzettend gezond dankzij de natuurlijke fermentatie. Een echte win-win! Ideaal voor een voedzame maaltijd met de heerlijke smaak van gemarineerde kipdijfilets!

Ingrediënten

  • 360 g kipdijfilets, in stukjes
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 600 g aardappelpartjes
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • Verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de stukjes kipdijfilet met de honing in sojasaus en laat voor 10 minuten in de koelkast marineren.
  2. Snijd de rode ui grof en laat de zuurkool uitlekken. Verhit vervolgens een pan en bak de kippendij in olijfolie goudbruin.
  3. Verdeel de uitgelekte zuurkool, rode ui, aardappelpartjes en kipdijfilets over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat deze voor 20-30 minuten garen tot de zuurkool licht verkleurd en de aardappeltjes goudbruin zijn.
  5. Serveer met peterselie.

Vega Tip

Kies voor oesterzwammen

Voeg in plaats van de kippendijfilets oesterzwammen toe. Zorg dat er zoveel mogelijk vocht uit de oesterzwammen gaat. Marineer ze vervolgens met sojasaus en honing. Voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat in de oven.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen