Gezond
Eiwitrijk

Toscaanse Kip

met Gnocchi en Spinazie

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Op zoek naar een smaakvolle maaltijd die perfect aansluit bij een actieve levensstijl? Deze Toscaanse kip met romige saus, zongedroogde tomaatjes en knapperige gnocchi is eiwitrijk en zit boordevol smaak. Terwijl de kip in de oven gaart, bak je de gnocchi en spinazie in no-time. De combinatie van kruiden, Parmezaanse kaas en een vleugje pit maakt dit gerecht onweerstaanbaar!

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 500 g gnocchi
  • 400 g spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 300 g zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • Olie uit het potje zongedroogde tomaten
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olie uit het potje zongedroogde tomaten.
  2. Snijd de kipfilets horizontaal door midden zodat je platte stukken krijgt. Leg de kip in de ovenschaal en besprenkel met een beetje olie. Kruid de kip met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en meng deze in een kom met de kookroom, 2/3 van de Parmezaanse kaas, knoflook, een snufje peper en zout. Giet dit mengsel over de kip in de ovenschaal.
  4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip 20-25 minuten, tot deze gaar is en de saus begint te borrelen.
  5. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de gnocchi in 5-7 minuten goudbruin en knapperig. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  6. Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en voeg de spinazie toe. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat het iets slinken, maar houd een stevige bite.
  7. Verdeel de gnocchi over de borden en schep de spinazie erop. Leg de kip bovenop en giet de romige saus uit de ovenschaal over het geheel. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en een snufje chilivlokken.

Serveer Tip

Geef je gerecht een kick met crispy chili-olie

Voor wat extra pit kun je het gerecht serveren met een drizzle van crispy chili-olie. De knapperige stukjes en de pittige olie tillen de smaken van de romige saus en de gnocchi naar een hoger niveau. Ideaal voor liefhebbers van een beetje extra spice!

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen