Snel klaar

Saucijzenbroodjes

met Gehakt en Zuurkool

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
20 min.
4 pers.
8 saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes met een twist zijn een echte traktatie! Het gehakt, verrijkt met venkelzaad en mosterdpoeder, vormt een perfecte combinatie met de frisse zuurkool. Ideaal als lunch, borrelhapje of gewoon als een heerlijke snack. De knapperige bladerdeegkorst maakt het geheel helemaal af!

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 150 g rundergehakt
  • 150 g half-om-half gehakt
  • 25 g paneermeel
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 eieren
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 tl worcestersaus
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 2 el melk
  • 30 g rozijnen
  • 1 tl venkelzaadjes, gemalen
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 100 g zuurkool
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom het rundergehakt, half-om-half gehakt, paneermeel, sjalot, 1 ei, zout, peper, worcestersaus, nootmuskaat en melk. Voeg de rozijnen toe en verdeel het mengsel in twee gelijke porties.
  3. Voeg aan de ene helft van het gehaktmengsel het gemalen venkelzaad toe en aan de andere helft het mosterdpoeder. Meng goed door.
  4. Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke stukken van ongeveer 10 cm. Vorm met je handen 8 worstjes van het gehaktmengsel en leg deze op één helft van elk bladerdeegstukje. Verdeel de zuurkool over de worstjes.
  5. Maak de randen van het bladerdeeg nat met water, vouw het deeg over het worstje en druk de randen goed aan. Maak eventueel een patroon met een vork op de randen.
  6. Klop het tweede ei los en bestrijk de bovenkant van de broodjes ermee. Bestrooi de venkelvariant met wat extra venkelzaadjes.
  7. Bak de saucijzenbroodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze iets afkoelen voor het serveren.

Serveer Tip

Perfect voor de borrelplank

Snijd de saucijzenbroodjes voor het bakken in kleinere stukjes voor een perfect borrelhapje.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen