Deze smaakvolle runderstoofpot is perfect voor een drukke gezinsavond. Met mals vlees, stevige aardappelen en zoete wortelen is dit gerecht een echte gezinsfavoriet die eenvoudig te bereiden is en heerlijk smaakt.
Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Schroei het runderbraadstuk aan alle kanten bruin, ongeveer 4-5 minuten per kant.
Smelt de boter in de pan en bak de ui en knoflook kort. Voeg de runderbouillon, Italiaanse kruiden en bloem toe. Roer goed door en breng aan de kook.
Voeg de aardappelen en wortelen toe aan de pan, rondom het braadstuk.
Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven.
Bak gedurende 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees mals is en uit elkaar valt, en de aardappelen en wortelen gaar zijn.
Haal de pan uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het in stukjes snijdt.
Variatie Tip
Wil je het vlees nóg malser maken?
Voeg 400 gram zuurkool toe als extra groente. Naast dat het een gezonde en smaakvolle toevoeging is, helpt de zuurkool door het natuurlijke zuur om het vlees tijdens het stoven heerlijk zacht en mals te maken. Een perfecte combinatie voor een smaakvol stoofgerecht!
Deze smaakvolle runderstoofpot is perfect voor een drukke gezinsavond. Met mals vlees, stevige aardappelen en zoete wortelen is dit gerecht een echte gezinsfavoriet die eenvoudig te bereiden is en heerlijk smaakt.
Ingrediënten
450 g runderlappen of sukadelappen
1 liter Runderbouillon
25 g boter
25 g bloem
2 uien, fijngehakt
450 g wortelen, in halve plakken
500 g aardappelen (4 of 5 middelgrote)
2 tl Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Schroei het runderbraadstuk aan alle kanten bruin, ongeveer 4-5 minuten per kant.
Smelt de boter in de pan en bak de ui en knoflook kort. Voeg de runderbouillon, Italiaanse kruiden en bloem toe. Roer goed door en breng aan de kook.
Voeg de aardappelen en wortelen toe aan de pan, rondom het braadstuk.
Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven.
Bak gedurende 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees mals is en uit elkaar valt, en de aardappelen en wortelen gaar zijn.
Haal de pan uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het in stukjes snijdt.