Romige Ovenpasta
met Zuurkool en Kaaskorst

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Dit is zo’n gerecht dat het leven nét wat makkelijker maakt. Een romige ovenpasta met zuurkool en een heerlijk krokante kaaskorst: comfort food op z’n best! De ingrediënten zijn simpel en budgetvriendelijk.
Ingrediënten
- 400 g penne
- 1 el olijfolie
- 250 g spekreepjes
- 1 ui, fijngehakt
- 500 g zuurkool
- 200 ml crème fraîche
- 150 g geraspte kaas
- 2 tl oregano
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af en laat goed uitlekken.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog een minuut mee, zodat de smaken mooi mengen.
- Schep de uitgelekte zuurkool door het spek-ui mengsel en bak dit samen nog 5 minuten op laag vuur.
- Meng in een kom de crème fraîche met de helft van de geraspte kaas en 1,5 tl oregano. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
- Voeg de gekookte penne toe aan het zuurkoolmengsel en roer het crème fraîche-kaasmengsel erdoor. Meng alles goed door elkaar.
- Doe het geheel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de resterende geraspte kaas.
- Bak de schotel 25 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en een goudbruin korstje heeft.
Vega Tip
Vervang de spekreepjes voor walnoten
Wil je een extra bite? Laat de spekreepjes achterwege en voeg 75 g grof gehakte walnoten toe aan de zuurkool. Dit geeft een heerlijke crunch én maakt het gerecht vegetarisch.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Romige Ovenpasta
met Zuurkool en Kaaskorst
Dit is zo’n gerecht dat het leven nét wat makkelijker maakt. Een romige ovenpasta met zuurkool en een heerlijk krokante kaaskorst: comfort food op z’n best! De ingrediënten zijn simpel en budgetvriendelijk.
Ingrediënten
- 400 g penne
- 1 el olijfolie
- 250 g spekreepjes
- 1 ui, fijngehakt
- 500 g zuurkool
- 200 ml crème fraîche
- 150 g geraspte kaas
- 2 tl oregano
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af en laat goed uitlekken.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog een minuut mee, zodat de smaken mooi mengen.
- Schep de uitgelekte zuurkool door het spek-ui mengsel en bak dit samen nog 5 minuten op laag vuur.
- Meng in een kom de crème fraîche met de helft van de geraspte kaas en 1,5 tl oregano. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
- Voeg de gekookte penne toe aan het zuurkoolmengsel en roer het crème fraîche-kaasmengsel erdoor. Meng alles goed door elkaar.
- Doe het geheel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de resterende geraspte kaas.
- Bak de schotel 25 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en een goudbruin korstje heeft.