Vegetarisch

Romige bloemkool

ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
30 - 40 min.
4 pers.

Ben je klaar voor een heerlijke, gezonde maaltijd die je smaakpapillen verrast? Deze romige ovenschotel met bloemkool, zoete aardappel en geitenkaas is echt een winnaar.

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkool
  • 200 gr zoete aardappel
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • 350 ml melk
  • 2 el amandelmeel
  • 25 g bieslook
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten gaar.
  2. Maak de zoete aardappel goed schoon. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  3. Pak een ingevette ovenschaal en begin met een laagje zoete aardappelschijfjes. Leg daarover een laagje van de gekookte bloemkoolroosjes. Herhaal dit nog een keer met de resterende aardappelschijfjes en bloemkool.
  4. Verhit de melk in een pan tot deze begint te koken. Voeg de geraspte geitenkaas toe en roer totdat deze volledig is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik een garde om twee el amandelmeel door de saus te kloppen, zodat deze iets dikker wordt. Giet de romige saus gelijkmatig over de groenten in de ovenschaal.
  5. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de ovenschotel 30 tot 40 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
  6. Hak de verse bieslook fijn en strooi deze over de ovenschotel zodra deze uit de oven komt. Serveer direct en geniet van deze heerlijke combinatie van smaken!

Serveer Tip

Maak je maaltijd compleet.

Voeg een frisse groene salade toe met rucola, komkommer en een simpele vinaigrette.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen