Makkelijk

Reuben

Sandwich

Voorbereiding:
5 min.
Oventijd:
15 min.
4 pers.

Deze heerlijke Reuben sandwich is perfect voor de lunch tijdens een drukke middag. Met een combinatie van corned beef, zuurkool, gruyere en thousand island dressing is dit gerecht eenvoudig te bereiden en een echte gezinsfavoriet!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • Boter
  • 450 g gesneden corned beef
  • 60 g uitgelekte zuurkool
  • 4 plakjes gruyere
  • 120 ml thousand island dressing
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de sneetjes brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer één kant van elk sneetje brood met boter.
  3. Verdeel de corned beef gelijkmatig over vier sneetjes brood, op de niet-beboterde kant.
  4. Verdeel de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de corned beef.
  5. Leg een plak gruyere op elke sandwich en verdeel de thousand island dressing gelijkmatig over de kaas.
  6. Leg de resterende sneetjes roggebrood op de sandwiches, met de beboterde kant naar boven.
  7. Bedek de sandwiches met een vel aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
  8. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 5 minuten, of tot het brood goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten.
  9. Haal de sandwiches uit de oven en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze diagonaal doormidden snijdt.

Variatie Tip

zuurkool smaak verminderen?

Als de smaak van zuurkool te sterk is voor de kinderen, laat de zuurkool dan even weken in appelsap voordat je het gebruikt. Dit verzacht de zure smaak en maakt het gerecht toegankelijker voor jongere eters.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen