Plaattaart
met Prei, Brie en Walnoten

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Als kaasliefhebber zit je bij deze plaattaart wel goed! Dit is een heerlijk recept voor een doordeweekse avond of tijdens een gezellig avondje met vrienden. Geniet van de vezelrijke en lekkere smaak van de prei in combinatie met de romigheid van brie. Enjoy!
Ingrediënten
- 2 preien, in dunne ringen
- 100 g brie, in plakjes
- 150 ml groentebouillon
- 1 rol vers bladerdeeg
- 20 g rucola
- 30 g walnoten, gehakt
- 1 rode ui, in ringen
- 20 g ongezouten roomboter
- 3 takjes tijm, gehakt
- 1 tl mosterd
- 1 ei, losgeklopt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak voor 5 minuten.
- Voeg de mosterd en groentebouillon toe aan de pan. Laat het rustig staan tot het vocht bijna helemaal is verdampt en de prei zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de prei gelijkmatig over het bladerdeeg, laat de randen vrij.
- Verdeel de rode ui, plakjes brie en walnoten over de prei. Strooi de tijm erover.
- Rol de randen van het bladerdeeg iets omhoog en bestrijk met het losgeklopte ei.
- Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is en de brie gesmolten en licht gebruind is.
- Haal de plaattaart uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Garneer met verse rucola.
Vega tip
Gebruik plantaardige kaas
Voor een veganistische versie kun je de roombrie vervangen door plantaardige kaas en de roomboter door plantaardige margarine.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Plaattaart
met Prei, Brie en Walnoten
Als kaasliefhebber zit je bij deze plaattaart wel goed! Dit is een heerlijk recept voor een doordeweekse avond of tijdens een gezellig avondje met vrienden. Geniet van de vezelrijke en lekkere smaak van de prei in combinatie met de romigheid van brie. Enjoy!
Ingrediënten
- 2 preien, in dunne ringen
- 100 g brie, in plakjes
- 150 ml groentebouillon
- 1 rol vers bladerdeeg
- 20 g rucola
- 30 g walnoten, gehakt
- 1 rode ui, in ringen
- 20 g ongezouten roomboter
- 3 takjes tijm, gehakt
- 1 tl mosterd
- 1 ei, losgeklopt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak voor 5 minuten.
- Voeg de mosterd en groentebouillon toe aan de pan. Laat het rustig staan tot het vocht bijna helemaal is verdampt en de prei zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de prei gelijkmatig over het bladerdeeg, laat de randen vrij.
- Verdeel de rode ui, plakjes brie en walnoten over de prei. Strooi de tijm erover.
- Rol de randen van het bladerdeeg iets omhoog en bestrijk met het losgeklopte ei.
- Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is en de brie gesmolten en licht gebruind is.
- Haal de plaattaart uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Garneer met verse rucola.