Vegetarisch

Plaattaart

met Pompoen

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Deze plaattaart met pompoen en geitenkaas is een heerlijke, plantaardige maaltijd die perfect is voor een gezellige avond. Boordevol smaken en eenvoudig te maken, deze taart zal zeker in de smaak vallen bij iedereen aan tafel.

Ingrediënten

  • 1 fles pompoen, in blokjes
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 60 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 60 g feta, verkruimeld
  • 190 g groene pesto
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el honing
  • Peper en zout naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
  3. Kook de pompoenblokjes voor ongeveer 10 minuten
  4. Verdeel de groene pesto gelijkmatig over het bladerdeeg en verspreid de pompoenblokjes gelijkmatig over het bladerdeeg.
  5. Bak de pompoen en het bladerdeeg in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot het deeg begint te kleuren en de pompoen zacht begint te worden.
  6. Haal de bakplaat uit de oven. Strooi de kappertjes en fijngehakte peterselie over de plaattaart.
  7. Meng in een kleine kom de wittewijnazijn, honing, sjalotjes en de resterende olijfolie tot een dressing. Besprenkel deze over de taart.
  8. Verkruimel de geitenkaas en feta over de plaattaart. Snijd in stukken en serveer warm.

Vega Tip

Voeg walnoten toe.

Hak de walnoten tot kleine stukjes en verspreid over de plaattaart.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen