Pastei
van Aubergine en Zuurkool

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze heerlijke aubergine-zuurkool pastei is een perfecte keuze als voedzame vegetarische maaltijd. Boordevol smaak en verse ingrediënten!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 200 g shiitakes
- 3 el traditionele olijfolie
- 250 g wijnzuurkool, uitgelekt
- 1 tl knoflookpoeder
- 400 g vers deeg voor hartige taart
- 1 middelgroot ei, losgeklopt
- 125 ml zure room
- 7,5 g verse dille, fijngehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines in dunne plakjes en de shiitakes in stukken.
- Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergineplakjes toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal de aubergines uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende 1 el olijfolie toe aan de pan en bak de shiitakes tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Zet apart.
- Meng in een kom de uitgelekte wijnzuurkool met het knoflookpoeder.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de aubergineplakjes gelijkmatig over het deeg.
- Verdeel de wijnzuurkool over de aubergines en leg de shiitakes erbovenop. Bedek met de resterende aubergineplakjes.
- Vouw de randen van het deeg naar binnen om een mooie rand te vormen. Bestrijk de rand met het losgeklopte ei.
- Bak de pastei in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
- Meng ondertussen in een kleine kom de zure room met de fijngehakte verse dille.
- Haal de pastei uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer warm met een flinke lepel dille-room erop.
Meer smaken?
Voeg extra groentes toe.
Voeg wat gesneden paprika of spinazie toe voor extra kleur en voedingsstoffen.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Pastei
van Aubergine en Zuurkool
Deze heerlijke aubergine-zuurkool pastei is een perfecte keuze als voedzame vegetarische maaltijd. Boordevol smaak en verse ingrediënten!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 200 g shiitakes
- 3 el traditionele olijfolie
- 250 g wijnzuurkool, uitgelekt
- 1 tl knoflookpoeder
- 400 g vers deeg voor hartige taart
- 1 middelgroot ei, losgeklopt
- 125 ml zure room
- 7,5 g verse dille, fijngehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines in dunne plakjes en de shiitakes in stukken.
- Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergineplakjes toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal de aubergines uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende 1 el olijfolie toe aan de pan en bak de shiitakes tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Zet apart.
- Meng in een kom de uitgelekte wijnzuurkool met het knoflookpoeder.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de aubergineplakjes gelijkmatig over het deeg.
- Verdeel de wijnzuurkool over de aubergines en leg de shiitakes erbovenop. Bedek met de resterende aubergineplakjes.
- Vouw de randen van het deeg naar binnen om een mooie rand te vormen. Bestrijk de rand met het losgeklopte ei.
- Bak de pastei in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
- Meng ondertussen in een kleine kom de zure room met de fijngehakte verse dille.
- Haal de pastei uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer warm met een flinke lepel dille-room erop.