Makkelijk
Vegetarisch

Pasta

met gebakken feta en tomaten

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
30 min.
4 pers.

Deze heerlijke en eenvoudige ovengebakken feta pasta is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. De combinatie van romige feta, zoete cherrytomaten en een vleugje citroen maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Het beste van alles? Je hebt er nauwelijks werk aan, de oven doet het meeste voor je!

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g cherrytomaten
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ½ tl chilivlokken
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 200 g feta
  • 300 g penne
  • 1 citroen
  • 15 g verse basilicum
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de sjalotten in halve ringen en hak de knoflook grof. Doe de sjalot, knoflook, cherrytomaten, oregano, chilivlokken en de helft van de olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Leg de feta in het midden van de schaal en besprenkel met de rest van de olijfolie.
  3. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak ca. 30 min. tot de tomaten zacht zijn en de feta goudbruin begint te kleuren.
  4. Kook ondertussen de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en roer de feta en groenten goed door elkaar. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles. Boen de citroen schoon, rasp de schil erboven en roer nogmaals goed door.
  6. Verdeel de pasta over de borden en garneer met verse basilicum.

Combinatie Tip

Voeg een frisse groene salade toe

Serveer deze pasta met een frisse groene salade voor extra knapperigheid en een lichte toevoeging aan dit gerecht.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen