Paprika Ovenschotel
met gehakt en tomaat

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
45 min.

4 pers.
Deze heerlijke paprika ovenschotel is perfect voor een drukke gezinsavond. Het is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak en voedingsstoffen, ideaal voor het hele gezin!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 650 g mager rundergehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 middelgrote rode paprika, fijngesneden
- 1 middelgrote groene paprika, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl Worcestershiresaus
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 175 g witte rijst
- 375 ml runderbouillon
- 150 g geraspte kaas
- Verse peterselie, voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de fijngesneden ui, rode en groene paprika toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden, Worcestershiresaus, zout en gemalen zwarte peper toe. Roer goed door en bak nog 1-2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes uit blik, witte rijst en runderbouillon toe aan de pan. Roer alles goed door zodat de rijst gelijkmatig verdeeld is.
- Breng het mengsel aan de kook, dek de pan af met een ovenbestendige deksel of aluminiumfolie en zet de pan in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 30 minuten, of tot de rijst gaar is en de vloeistof is opgenomen.
- Haal de pan uit de oven en verwijder de deksel of folie. Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de ovenschotel.
- Zet de pan terug in de oven en bak nog eens 5-7 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer met verse peterselie.
Serveer Tip
Nog wat over?
Gebruik overgebleven ovenschotel als vulling voor wraps of burrito's de volgende dag. Voeg wat verse sla, tomaat en een likje zure room toe voor een heerlijke lunch.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Paprika Ovenschotel
met gehakt en tomaat
Deze heerlijke paprika ovenschotel is perfect voor een drukke gezinsavond. Het is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak en voedingsstoffen, ideaal voor het hele gezin!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 650 g mager rundergehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 middelgrote rode paprika, fijngesneden
- 1 middelgrote groene paprika, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl Worcestershiresaus
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 175 g witte rijst
- 375 ml runderbouillon
- 150 g geraspte kaas
- Verse peterselie, voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de fijngesneden ui, rode en groene paprika toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden, Worcestershiresaus, zout en gemalen zwarte peper toe. Roer goed door en bak nog 1-2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes uit blik, witte rijst en runderbouillon toe aan de pan. Roer alles goed door zodat de rijst gelijkmatig verdeeld is.
- Breng het mengsel aan de kook, dek de pan af met een ovenbestendige deksel of aluminiumfolie en zet de pan in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 30 minuten, of tot de rijst gaar is en de vloeistof is opgenomen.
- Haal de pan uit de oven en verwijder de deksel of folie. Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de ovenschotel.
- Zet de pan terug in de oven en bak nog eens 5-7 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer met verse peterselie.