Pangasiusfilet
met zuurkool en chorizo

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
15 - 20 min.

4 pers.
Boost je energie met deze voedzame zuurkoolschotel met pangasiusfilet en een pittige chorizo. Dit gerecht zit boordevol proteïne en probiotica, perfect voor een actieve levensstijl!
Ingrediënten
- 500 g pangasiusfilet, in 4 stukken
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 200 g crème fraîche
- 100 ml witte wijn
- 75 g chorizo, in blokjes
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 tl venkelzaad
- ½ rode peper, fijngesneden
- 2 el peterselie, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en het venkelzaad toe en bak tot de sjalotten glazig zijn.
- Voeg de zuurkool toe aan de pan, samen met de witte wijn. Laat het geheel 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en leg de stukken pangasiusfilet erop. Bestrijk de vis licht met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de vis gaar en de bovenkant lichtbruin is.
- Verhit intussen olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo en rode peper toe en bak tot de chorizo knapperig is. Haal van het vuur en meng de peterselie erdoor.
- Haal de ovenschaal uit de oven en schep de crème fraîche eroverheen. Verdeel de chorizo-peterselie mix gelijkmatig over de vis.
- Serveer de zuurkoolschotel warm en geniet van deze smaakvolle en energierijke maaltijd.
Combinatie Tip
Voeg knolselderijpuree toe.
Kook de geschilde knolselderij (600g) in 20 minuten gaar. Verwarm een klontje boter in een steelpan en giet de 100ml volle melk erbij. Voeg samen en stamp het tot een puree.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Pangasiusfilet
met zuurkool en chorizo
Boost je energie met deze voedzame zuurkoolschotel met pangasiusfilet en een pittige chorizo. Dit gerecht zit boordevol proteïne en probiotica, perfect voor een actieve levensstijl!
Ingrediënten
- 500 g pangasiusfilet, in 4 stukken
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 200 g crème fraîche
- 100 ml witte wijn
- 75 g chorizo, in blokjes
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 tl venkelzaad
- ½ rode peper, fijngesneden
- 2 el peterselie, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en het venkelzaad toe en bak tot de sjalotten glazig zijn.
- Voeg de zuurkool toe aan de pan, samen met de witte wijn. Laat het geheel 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en leg de stukken pangasiusfilet erop. Bestrijk de vis licht met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de vis gaar en de bovenkant lichtbruin is.
- Verhit intussen olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo en rode peper toe en bak tot de chorizo knapperig is. Haal van het vuur en meng de peterselie erdoor.
- Haal de ovenschaal uit de oven en schep de crème fraîche eroverheen. Verdeel de chorizo-peterselie mix gelijkmatig over de vis.
- Serveer de zuurkoolschotel warm en geniet van deze smaakvolle en energierijke maaltijd.