Ovenschotel van
broccoli en kabeljauw

Voorbereiding:
25 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze romige ovenschotel is perfect voor een romantische winteravond. Met zachte kabeljauw, frisse broccoli en een heerlijke kaassaus, brengt dit gerecht zeker warmte en gezelligheid. De krokante bovenlaag van aardappelpuree maakt het extra speciaal. Geniet samen of met het hele gezin!
Ingrediënten
- 750 g aardappels
- 125 g zure room
- 2 el melk
- 1 el peterselie, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el bloem
- 350 ml melk
- 1 tl paprikapoeder
- 60 g mozzarella, geraspt
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 60 g jonge kaas, geraspt
- 400 g broccoli
- 500 g kabeljauw
- 2 tl viskruiden
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de aardappels in stukjes. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet af en maak een romige puree met zure room, 2 el melk, peterselie, zout en peper.
- Snijd de broccoli in kleine stukken en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
- Verwarm voor de saus olijfolie in een pan, voeg de bloem toe en bak kort mee. Voeg de rest van de melk toe en mix tot een gladde saus. Voeg paprikapoeder en de kazen toe, en laat smelten. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de kabeljauw droog, snij in stukken en bestrooi met de viskruiden.
- Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Leg de stukken kabeljauw en broccoli erop en giet de kaassaus erover.
- Bak de ovenschotel 20-30 minuten in de oven, tot de vis gaar is en de bovenkant goudbruin.
Variatietip
Extra frisheid
Voeg wat dille toe aan de saus voor extra frisheid. Vervang de kabeljauw eventueel door zalm voor een rijkere smaak.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Ovenschotel van
broccoli en kabeljauw
Deze romige ovenschotel is perfect voor een romantische winteravond. Met zachte kabeljauw, frisse broccoli en een heerlijke kaassaus, brengt dit gerecht zeker warmte en gezelligheid. De krokante bovenlaag van aardappelpuree maakt het extra speciaal. Geniet samen of met het hele gezin!
Ingrediënten
- 750 g aardappels
- 125 g zure room
- 2 el melk
- 1 el peterselie, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el bloem
- 350 ml melk
- 1 tl paprikapoeder
- 60 g mozzarella, geraspt
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 60 g jonge kaas, geraspt
- 400 g broccoli
- 500 g kabeljauw
- 2 tl viskruiden
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de aardappels in stukjes. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet af en maak een romige puree met zure room, 2 el melk, peterselie, zout en peper.
- Snijd de broccoli in kleine stukken en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
- Verwarm voor de saus olijfolie in een pan, voeg de bloem toe en bak kort mee. Voeg de rest van de melk toe en mix tot een gladde saus. Voeg paprikapoeder en de kazen toe, en laat smelten. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de kabeljauw droog, snij in stukken en bestrooi met de viskruiden.
- Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Leg de stukken kabeljauw en broccoli erop en giet de kaassaus erover.
- Bak de ovenschotel 20-30 minuten in de oven, tot de vis gaar is en de bovenkant goudbruin.