Ovenschotel
met zuurkool en vega-gehakt

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze ovenschotel met zuurkool is een plantaardige twist op een echte klassieker. Onder een laagje romige aardappelpuree vind je een vulling van vega-gehakt en zuurkool, wat zorgt voor een heerlijke combinatie van smaken. Met een krokante kaaslaag erbovenop wordt het een gerecht waar iedereen van geniet! Perfect voor een koude dag of als je restjes groenten wil opmaken.
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 2 middelgrote uien
- 3 el milde olijfolie
- 300 g vega-gehakt
- 520 g zuurkool, goed uitgelekt
- 100 g pittige geraspte kaas (45+)
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht, en stamp met het kookvocht tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gesnipperde ui en vega-gehakt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de helft van de aardappelpuree over een ingevette ovenschaal. Leg het gehaktmengsel en de zuurkool erover. Bedek met de rest van de puree.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak 25-30 minuten tot goudbruin.
Vega(n) Tip
Ben je vegan?
Tegenwoordig zijn er veel soorten vegan kaas beschikbaar die perfect smelten en een heerlijke smaak toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor vegan cheddar of een geraspte variant op basis van kokosolie of amandelen. Let er bij de aanschaf op dat de kaas goed smelt, zodat je dezelfde romige en krokante laag krijgt als met traditionele kaas.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Ovenschotel
met zuurkool en vega-gehakt
Deze ovenschotel met zuurkool is een plantaardige twist op een echte klassieker. Onder een laagje romige aardappelpuree vind je een vulling van vega-gehakt en zuurkool, wat zorgt voor een heerlijke combinatie van smaken. Met een krokante kaaslaag erbovenop wordt het een gerecht waar iedereen van geniet! Perfect voor een koude dag of als je restjes groenten wil opmaken.
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 2 middelgrote uien
- 3 el milde olijfolie
- 300 g vega-gehakt
- 520 g zuurkool, goed uitgelekt
- 100 g pittige geraspte kaas (45+)
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht, en stamp met het kookvocht tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gesnipperde ui en vega-gehakt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de helft van de aardappelpuree over een ingevette ovenschaal. Leg het gehaktmengsel en de zuurkool erover. Bedek met de rest van de puree.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak 25-30 minuten tot goudbruin.